Πρώτη η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

Πρώτη η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό παχύσαρκων παιδιών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της OECD, ο πληθυσμός και ειδικότερα τα παιδιά έχουν τη τάση να παχαίνουν με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Μάλιστα, παρουσιάστηκε σχεδόν δεκαπλάσια μεταβολή στα ποσοστά της παχυσαρκίας και του υπερβολικού βάρους κατά μήκος όλων των χωρών. Η «επιδημία της παχυσαρκίας» έχει εξαπλωθεί περαιτέρω κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά τα ποσοστά αυξάνονται με βραδύτερο ρυθμό απ’ ότι στο παρελθόν.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό έχει μείνει σταθερό με πολύ μικρές αυξομειώσεις στον Καναδά, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Κορέα, στην Ισπανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αυξήθηκε στην Αυστραλία, στη Γαλλία, στο Μεξικό και στην Ελβετία. Η οικονομική κρίση είναι πιθανό να έχει συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της παχυσαρκία, αφού η διατροφή πλέον δεν είναι σωστή.

Που βρίσκεται, όμως, η Ελλάδα;

Στην έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD στα αγγλικά) η Ελλάδα έρχεται πρώτη στην κατάταξη των πιο παχύσαρκων παιδιών μεταξύ 5 και 17 ετών, με την Ιταλία , τις ΗΠΑ και το Μεξικό να ακολουθούν.

Η κυβέρνηση του Μεξικού βρίσκεται αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας. Ένα από τα βασικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ήταν να περιορίσει τις διαφημίσεις ανθυγιεινών και παχυντικών τροφών κατά τη διάρκεια παιδικών εκπομπών και ταινιών.

 

Διαβάστε ακόμα:

«Χέρι-χέρι» με τον καρκίνο η παχυσαρκία

Γιατί το Facebook μπορεί να σας παχαίνει

Η υγιεινή ζωή προστατεύει από το Αλτσχάιμερ