Πρώτη η SAP στα Βραβεία Startup Europe Partnership Awards ως «startup -friendly» εταιρεία

Πρώτη η SAP στα Βραβεία Startup Europe Partnership Awards ως «startup -friendly» εταιρεία

Η SAP τιμάται για την βοήθεια που προσφέρει σε πρωτοποριακές- καινοτόμες ιδέες startup εταιρειών μέσω του προγράμματος SAP Startup Focus.

 

 

Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το πρόγραμμα SAP Startup Focus πρώτευσε  στα Βραβεία Startup Europe Partnership (SEP) “Europe’s Corporate Startup Stars”. Πρόκειται μία πρωτοβουλία που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να αναγνωριστούν οι κορυφαίες “startup -friendly” εταιρείες της Ευρώπης.

Στα Βραβεία SEP, τα οποία θεσπίστηκαν από τον Οργανισμό  Startup Europe Partnership , τιμήθηκαν 36 εταιρείες για την συνεργασία τους με startup εταιρείες και την ενθάρρυνση που παρέχουν σε καινοτόμες ιδέες. Δώδεκα εταιρείες έλαβαν την διάκριση “Corporate Startup Stars” , ενώ είκοσι τέσσερις από αυτές τιμήθηκαν με τον τίτλο “Open Innovation Challengers”. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα καινοτομίας Mind the Bridge, με την συμβολή του Ιδρύματος καινοτομίας Nesta, το οποίο έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Κριτική Επιτροπή απένειμε την πρώτη θέση στην SAP, λαμβάνοντας υπόψη  την ολιστική προσέγγιση και την παγκόσμια παρουσία της εταιρείας, καθώς και την ισχυρή δέσμευση της σε θέματα που άπτονται του procurement και τη σημαντική της παρουσία στον τομέα των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών», δήλωσε σχετικά ο Alberto Onetti, Chairman & Startup Europe Partnership Coordinator της Mind the Bridge.

«Διανύουμε σήμερα τον 6ο χρόνο από την ίδρυση του SAP Startup Focus, το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τις νεοσύστατες startup εταιρείες να συμμετάσχουν στο περιβάλλον καινοτομίας που έχουμε αναπτύξει και παράλληλα να αναδείξουν νέες τεχνολογίες στην αγορά», είπε ο  Manju Bansal, SAP Vice President & Global Head, SAP Startup Focus. «Το γεγονός ότι τιμηθήκαμε με το βραβείο SEP Europe’s Corporate Startup Star αποτελεί μία επιβεβαίωση ότι η παγκόσμια πρωτοβουλία μας αναφορικά με τις startup εταιρείες, στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότερες από 60 χώρες, συνεχίζει να εμπνέει  startup εταιρείες  ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι πλατφόρμες τεχνολογίας της SAP, με στόχο να διαμορφώσουν τις λύσεις του αύριο».

Το πρόγραμμα SAP Startup Focus υποστηρίζει startup εταιρείες να αναπτύξουν νέες εφαρμογές με χρήση τεχνολογίας SAP, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του  SAP Cloud Platform και του SAP HANA®. Το πρόγραμμα επιταχύνει την ανάπτυξη startup εταιρειών με ισχυρή προσήλωση στην επιχειρηματικότητα. Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 6.100 startup εταιρείες  έχουν χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα SAP Startup Focus, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία εντός του 2012. Έκτοτε τα μέλη του  προγράμματος έχουν παραδώσει περισσότερες από 288 πιστοποιημένες λύσεις, οι οποίες απευθύνονται στις διακριτές ανάγκες ενός πελατολογίου με δραστηριοποίηση σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Οι startup εταιρείες παραμένουν προσηλωμένες στην χρήση τεχνολογίας SAP, με σκοπό να προσφέρουν λύσεις επόμενης γενιάς για ένα ευρύ πεδίο δραστηριοποίησης, συμπεριλαμβανομένων λύσεων real-time simulations και pattern recognition, blockchain, personalized analytics, machine learning, artificial intelligence, augmented and virtual reality και Internet of Things (IoT).

Το πρόγραμμα SAP Startup Focus αποτελεί σημαντικό κομμάτι των πρωτοβουλιών της SAP σχετικά με τις  startup εταιρείες , το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, προγράμματα όπως το SAP.iO Foundries και το SAP IoT Startup Accelerator.