Πρώτο το InStyle σε διαφημιστικές καταχωρήσεις μόδας για το 2013

Πρώτο το InStyle σε διαφημιστικές καταχωρήσεις μόδας για το 2013

Με συνολικά 2.810,47 σελίδες διαφημίσεων το InStyle παραμένει το κορυφαίο γυναικείο περιοδικό παγκοσμίως.

Για άλλη μια χρονιά το InStyle κατάφερε να ξεπεράσει το Vogue και να κατακτήσει το πολυπόθητο «στέμμα» των περισσότερων διαφημιστικών καταχωρήσεων σε περιοδικό μόδας για το 2013.

Με έναν «δυνατό» Δεκέμβρη, το InStyle ολοκλήρωσε τη χρονιά με συνολικά 2.810,47 διαφημιστικές καταχωρήσεις, αυξάνοντας κατά 4,72% την επίδοσή του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Media Industry Newsletter.

Το γεγονός αυτό πιστοποιεί τη συνεχόμενη ετήσια αύξηση διαφημιστικών καταχωρήσεων από όταν ο Άριελ Φόξμαν ανέλαβε ως διευθυντής του τίτλου της Time Inc. το 2008.

«Επί πέντε συναπτά έτη γνωρίζει εκ των έσω τι αποδίδει», δήλωσε η διευθύντρια έκδοσης του InStyle Κάριν Τρέισι. Η αύξηση στις διαφημιστικές καταχωρήσεις δείχνει ακόμη πως το InStyle δεν επηρρεάστηκε από την παραίτηση της διευθύντριας έκδοσης Κόνι Αν Φίλιπς τον Μάιο. Η Φίλιπς πλέον εργάζεται ως εκδότρια του Glamour στην Condé Nast.

H Τρέισι κατάφερε να διατηρήσει την καλή πορεία του περιοδικού, αν και τα πραγματικά δύσκολα έρχονται την επόμενη χρονιά, όταν θα λείψει η ίδια σε άδεια.

Διαβάστε ακόμη: Η σχέση του περιοδικού με τον αναγνώστη

Το Vogue, με την αρχισυντάκτρια Άννα Γουίντουρ στο «τιμόνι», εξακολουθεί να έχει περισσότερες σελίδες μόδας από το InStyle, ωστόσο στο σύνολο των διαφημιστικών καταχωρήσεων έρχεται δεύτερο με 2.694,64 σελίδες συνολικά, παρουσιάζοντας αύξηση 3,58%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Elle, ο τίτλος της Hearst που αποτελεί και το δεύτερο σε κερδοφορία περιοδικό της εταιρείας, με 2.501,65 διαφημιστικές καταχωρήσεις, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 1,9%. Την ίδια ώρα, το «αδελφό» περιοδικό της αυτοκρατορίας Hearst, το Harper’s Bazaar, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στα περιοδικά μόδας με 12,53% και συνολικά 2.071,47 καταχωρήσεις.

«Τα περιοδικά μόδας δεν αντιμετωπίζουν τόσο ανταγωνισμό από τα ψηφιακά μέσα όσο άλλες κατηγορίες εντύπων», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του MIN, Στηβ Κον. «Ο κόσμος αγοράζει τα περιοδικά μόδας τόσο για τις διαφημίσεις όσο και για τη σύνταξη».

Δείτε ακόμη: Μόδα και στυλ κατευθείαν στο iPad σου (βίντεο)