Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από την Άνγκελα Μέρκελ

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από την Άνγκελα Μέρκελ

Η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας της Γερμανίας αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2014.

Μήνημα για το νέο έτος προς τον γερμανικό λαό απηύθηνε χθες η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Η προσωπική ευθύνη και η πρωτοβουλία είναι δύο από τις ιδιότητες που θα χρειαστούν οι Γερμανοί προκειμένου να προχωρήσει μπροστά τόσο η χώρα τους όσο και η Ευρώπη το 2014, δήλωσε η καγκελάριος εν όψει της αλλαγής του έτους.

«Το κράτος πρέπει να επενδύσει. Μπορεί να δημιουργήσει καλές συνθήκες. Ωστόσο, η πολιτική δεν μπορεί να επιτύχει πολλά χωρίς όλους εσάς στη χώρα μας. Ό,τι καταφέρνει ο καθένας μας σε μικρή κλίμακα επηρεάζει ευρέως τη χώρα μας», είπε η Μέρκελ.

Ως προτεραιότητα για τη νέα χρονιά η Μέρκελ έθεσε ως προτεραιότητα την τήρηση της οικονομικής σταθερότητας στη Γερμανία, την παροχή υποστήριξης στις οικογένειες και την ανάπτυξη και σωστή εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ακόμη, η Γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε τη σημασία της Ευρώπης, λέγοντας πως όποιες κι αν είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται στο Βερολίνο, η Γερμανία θα πρέπει να γνωρίζει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Ευρώπη στην επιτυχημένη πορεία της χώρα και αντίστροφα.

«Η πρόοδος στη χώρα εξαρτάται από την πρόοδο στην Ευρώπη», είπε η Μέρκελ και τόνισε ότι πρέπει να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που συνεχίζει να αποδυναμώνει μεγάλα τμήματα της ηπείρου.

Τέλος, δήλωσε ότι η προσωπική ευχή της για την Πρωτοχρονιά είναι να μπορεί να βγαίνει στην ύπαιθρο συχνότερα.

Διαβάστε ακόμη: Η μεγαλύτερη μάχη του Μίκαελ Σουμάχερ