Πρωτοφανές αλαλούμ στην Ιταλία: Θετικοί στον ιό έκαναν τεστ, αλλά δήλωναν το ΑΜΚΑ αντιεμβολιαστών για να πάρουν «πράσινο πάσο εμβολιασμένου»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απίστευτη απάτη με τα τεστ κορωνοϊού στην Ιταλία.

Ο ιταλικός τύπος αναφέρεται σήμερα σε μια νέα απάτη, με στόχο την παράνομη εξασφάλιση του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου». Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, έως τώρα απαγορεύθηκε η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ κορονοϊού σε δεκάδες φαρμακεία μεγάλων πόλεων της χώρας.

Το παράνομο σύστημα είχε ως εξής: θετικοί στον ιό παρουσιάζονταν σε σειρά φαρμακείων για να κάνουν τεστ. Τη στιγμή της καταγραφής του αποτελέσματος, όμως, έδιναν κάρτες ΑΜΚΑ που ανήκαν σε άλλους πολίτες: σε αντιεμβολιαστές, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό εξασφάλιζαν πράσινο πάσο εμβολιασμένου, το οποίο δίδεται και στους θεραπευμένους από Covid-19 και ισχύει για έξι μήνες. Με το «πάσο» επιτρέπεται η είσοδος σε πολλούς δημόσιους χώρους, σε καφέ, μέσα μεταφοράς και γυμναστήρια.

Οι Ιταλοί περιφερειάρχες ζήτησαν από όλους τους φαρμακοποιούς, στο εξής, όποιος πολίτης υποβάλλεται σε τεστ να φέρει μαζί του και να επιδεικνύει όχι μόνο την κάρτα ΑΜΚΑ, αλλά και ταυτότητα ή διαβατήριο, ώστε να αποφευχθούν νέες απάτες. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά.