Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον τελικό Κυπέλλου

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τον τελικό Κυπέλλου

Πάνω από 21.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ καταφθάνουν στην Αθήνα - Καραμπόλα τεσσάρων λεωφορείων από την πομπή.

Δρακόντεια μέτρα έχουν σχεδιαστεί από την Αστυνομία για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ- ΠΑΟ, που θα γίνει σήμερα, Σάββατο, και ώρα 20:00 στο ΟΑΚΑ. Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, η νέα ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, σε συσκέψεις που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες έχει σχεδιάσει πρωτοφανή μέτρα για ποδοσφαιρικό αγώνα, σε όλη την Αθήνα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για να μην περάσουν αντικείμενα, καθώς και φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια.

Στο πλαίσιο των μέτρων, απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, από το πρωί, ενώ οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων θα οδηγούνται συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο ΟΑΚΑ.

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

Στο μεταξύ από τις 9 το πρωί καταφθάνουν στον χώρο προκαθορισμένης συγκέντρωσής τους, στις Αφίδνες, έξω από την Αθήνα, τα πρώτα από τα 350 λεωφορεία με τους περίπου 21.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που θα παρακολουθήσουν το βράδυ στο ΟΑΚΑ, τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ομάδα τους και τον Παναθηναϊκό.

Έως αυτή την ώρα δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα στην ογκώδη αυτή μετακίνηση των οπαδών του «Δικεφάλου του Βορρά», παρά μόνον ένα τροχαίο ατύχημα, με υλικές ζημιές, που έγινε στις 6.30 το πρωί στην Εθνική Οδό, κοντά στο Αερινό Μαγνησίας, έξω από το Βόλο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σημειώθηκε καραμπόλα τεσσάρων λεωφορείων από την πομπή, με συνέπεια να προκληθούν υλικές ζημιές και να ακινητοποιηθούν τα συγκεκριμένα οχήματα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ οι επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορείων παραμένουν στο σημείο εν αναμονή της άφιξης άλλων λεωφορείων που θα τους παραλάβουν, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα.

Την ίδια ώρα, το «ασπρόμαυρο» κομβόι με τους φίλους του ΠΑΟΚ, προωθείται στον τελικό προορισμό, υπό τη συνοδεία μεγάλης αστυνομικής δύναμης. Κατά την μετακίνησή τους, τα λεωφορεία έκαναν έως τώρα δύο στάσεις, έξω από την Λάρισα και στην περιοχή των Θερμοπυλών.

Η τεράστια αυτή επιχείρηση θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα κορυφωθεί το απόγευμα, όταν οι φίλοι ΠΑΟΚ θα εισέρχονται πια σταδιακά, από τις 4 ως τις 6 το απόγευμα, στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ