Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί από τον Στέλιο Σταυρίδη

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί από τον Στέλιο Σταυρίδη

«Υπό του μετρίου η νοημοσύνη των Ελλήνων» είπε, εν μέσω άλλων «γαλλικών», ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σε νορβηγική εφημερίδα.

Με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για όσους διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, αλλά και την… νοημοσύνη των Ελλήνων, μίλησε ο αποπεμφθείς πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Στέλιος Σταυρίδης στη νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidente.

Στη συνέντευξη με τίτλο «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες» που δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου, ενόσω βρισκόταν ακόμη στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ο Στέλιος Σταυρίδης φέρεται να απαντά σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τους κατοίκους του Ελληνικού που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου, λέγοντας: «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γαμήσου! (Fuck you) Πες μου πώς θα γίνει! Συγγνώμη, έτσι έχει η κατάσταση. Μη μου λες γιατί δεν μπορεί να γίνει, αυτό είναι κοινή λογική. Πες μου πώς θα γίνει, πώς θα το κάνουμε πραγματικότητα».

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, δεν έμεινε εκεί, αλλά προχώρησε και σε σχόλια για τη νοημοσύνη των Ελλήνων, λέγοντας ακόμη πως θα προτιμούσε να ζει στη Νορβηγία: «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’το Αμβούργο, εδώ και δέκα χρόνια. Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα».

Στην αντίδραση της νορβηγίδας δημοσιογράφου, «Μα, έχουμε μεγάλο δημόσιο τομέα στη Νορβηγία», ο Σταυρίδης απαντά, «Ναι, αλλά δεν έχετε αρκετό ήλιο…». Μάλιστα, για να την πείσει για του λόγου το αληθές, προς το τέλος της συνέντευξης δεν δίστασε να της δείξει και διαφημιστικά φυλλάδια για τα δωμάτια που νοικιάζει στην Κεφαλλονιά, λέγοντας, «Εδώ θα έπρεπε να βρίσκεστε τώρα. Νοικιάζουμε και βίλες». Η προτροπή αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τη νορβηγική εφημερίδα που την ενέταξε στη λεζάντα της φωτογραφίας του άρθρου.

Στην επίμαχη συνέντευξη -την οποία δημοσίευσε στην Ελλάδα το ThePressProject– ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζει ακόμη την άποψή του για τις ιδιωτικοποιήσεις: «Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ευλογία του Θεού! Επειδή φέρνουν επενδύσεις, δημιουργούν θέσεις εργασίας, δημιουργούν πλούτο. Ποιος άλλος βγαίνει να το πει αυτό, πως είναι ευλογία; Έχετε ακούσει κανέναν πολιτικό να το λέει αυτό στην Ελλάδα; Πολλοί λίγοι, τρεις, τέσσερις, πέντε. Ίσως ο πρωθυπουργός και άλλοι τρεις. Αλλά είναι γεγονός!».

Ο Στέλιος Σταυρίδης μιλά ακόμη για την ανάπτυξη που «σε αυτή τη χώρα εξαρτάται από τις αποκρατικοποιήσεις. Είμαστε η τελευταία ελπίδα και το τελευταίο οχυρό της Ελλάδας. Αν πετύχουμε, θα δούμε όλο και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν στη χώρα τους με αξιοπρέπεια, ευτυχία και ευημερία».

Και για όσους έχουν αντίθετη άποψη από τη δική του, είπε, τέλος, πως «Αυτοί είναι οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Αν αρχίσεις και κλαψουρίζεις ότι κάποιος εκμεταλλεύεται τη δυστυχία σου, είναι δική σου ευθύνη να γυρίσεις τα πράματα. C ‘est la vie (έτσι είναι η ζωή), είναι θέμα νοοτροπίας».

Αποσπάσματα της επίμαχης συνέντευξης Σταυρίδη στην εφημερίδα Bergens Tidente

 

Διαβάστε ακόμη: Την παραίτηση Σταυρίδη ζήτησε ο Στουρνάρας