Πρωτοβουλία για κλείσιμο της αξιολόγησης εντός της εβδομάδας

Πρωτοβουλία για κλείσιμο της αξιολόγησης εντός της εβδομάδας

Έντονη κινητικότητα στις Βρυξέλλες δείχνει το δρόμο για πολιτική διέξοδο. Τι σχεδιάζει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Για πρωτοβουλία του Γερούν Ντάισελμπλουμ με σκοπό να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση κάνουν λόγο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Eurogroup εντείνει τις προσπάθειές του για την ανεύρεση πολιτικής λύσης για το ελληνικό ζήτημα, ακόμη κι εντός της εβδομάδας.

Στόχος του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών είναι να εξέλθει η διαπραγμάτευση από το τέλμα των τελευταίων ημερών πριν τις εκλογές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέσα στη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης και της πατρίδας του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληφορορίες, η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να φέρει ως το τέλος της εβδομάδας όλους τους εκπροσώπους των δανειστών -και της ελληνικής κυβέρνησης- στις Βρυξέλλες με σκοπό να τελειώσει όσο το δυνατόν συντομότερα το ελληνικό ζήτημα.

Βασικός στόχος είναι να γεφυρωθεί το χάσμα της Ευρώπης με το ΔΝΤ και να κατευναστούν οι αντιδράσεις που προέρχονται κυρίως από τη γερμανική πλευρά και αφορούν στο θέμα της συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν το απόγευμα της Δευτέρας σχετικά με την κίνηση Ντάισελμπλουμ ότι πολλοί παράγοντες και σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση. Είναι νωρίς ακόμη να εκτιμήσουμε αν θα καρποφορήσουν, σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι.

Διαβάστε ακόμη: Έκθεση ΔΝΤ για την Ελλάδα: Εξαιρετικά μη βιώσιμο το χρέος