Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 8 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) υποδέχεται τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα (Δ), κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Βουλή, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020. Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των κατ' ιδίαν συναντήσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επαφές και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από πολυεπίπεδες εξελίξεις οι οποίες ενισχύουν το ενδεχόμενο διεύρυνσης της ατζέντας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβάδισμα 8 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου. Αμφότερα τα κόμματα εμφανίζονται να έχουν ανεβάσει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τα ποσοστά τους σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της Pulse, που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ 24%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13,5% και μικρή πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση πριν από ένα μήνα. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜεΡΑ25 2,5%, το κόμμα Κασιδιάρη «Έλληνες» 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Τα λοιπά συγκεντρώνουν 4%, ενώ το Λευκό/Άκυρο/Αποχή 4,5%. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 7,5% του σώματος.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΠΑΣΟΚ 14%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜεΡΑ25 3%, οι «Έλληνες» 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, τα Λοιπά 4% και Αναποφάσιστο παραμένει το 7,5%.

Στο ερώτημα για το πότε είναι καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, το 46% απαντά «μέσα στο 2023, κοντά στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης», ενώ το 43% απαντά «μέσα στο 2022».

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 39%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας το 26%. «Κανέναν από τους δύο», απαντά το 31%.