Προβλήματα για τον Έλον Μασκ στην Ευρώπη – Σε χαμηλό 15 μηνών οι πωλήσεις της Tesla τον Απρίλιο

Προβλήματα για τον Έλον Μασκ στην Ευρώπη – Σε χαμηλό 15 μηνών οι πωλήσεις της Tesla τον Απρίλιο
05 March 2024, Brandenburg, Grünheide: A vehicle from the security service drives in front of the Tesla car factory in Grünheide, where production is at a standstill due to a power outage. The factory in Grünheide near Berlin has been evacuated, a spokeswoman said. Photo: Sebastian Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Οι συνολικές ταξινομήσεις EV παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες, ενώ οι πωλήσεις της Tesla έκαναν βουτιά 32%.

Σημαντικό πλήγμα δέχθηκαν οι πωλήσεις της Tesla στην Ευρώπη για τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ ταξινόμησε 13.951 οχήματα τον Απρίλιο, λιγότερα κατά 2,3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και η χειρότερη επίδοση από τον Ιανουάριο του 2023.

Η Tesla αποτέλεσε εξαίρεση σε έναν κατά τα άλλα ενθαρρυντικό μήνα για τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες, τα οποία αυξήθηκαν κατά 14% σε ολόκληρη τη βιομηχανία, μετέδωσε το Bloomberg.

Η εταιρεία ανέφερε ομοίως μείωση των αποστολών από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη για το μήνα, σε αντίθεση με την ισχυρή ανάπτυξη για την ευρύτερη βιομηχανία plug-in αυτοκινήτων της Κίνας.

Ο κ. Μασκ δήλωσε στους επενδυτές στις 23 Απριλίου ότι η εταιρεία αναμένει να ανακάμψει από διάφορα ζητήματα που επηρέασαν την παραγωγή το πρώτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένων των ναυτιλιακών διαταραχών στην Ερυθρά Θάλασσα και του ύποπτου εμπρησμού γραμμών ηλεκτροδότησης κοντά στο γερμανικό εργοστάσιο αθλητικών οχημάτων.

Χώρες όπως η Γερμανία και η Σουηδία έχουν σταματήσει ή μειώσει τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τους τελευταίους μήνες, γεγονός που έχει ανακόψει την αύξηση των πωλήσεων στην Ευρώπη.

Οι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων της Volkswagen και της Mercedes-Benz, έχουν εν τω μεταξύ επανεξετάσει τα προϊοντικά τους σχέδια, με τη VW να ετοιμάζει περισσότερα plug-in υβριδικά και τη Mercedes να διατηρεί τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης στην παραγωγή μέχρι και τη δεκαετία του 2030.

Ενώ οι περισσότερες μάρκες αγωνίστηκαν με την απόσυρση των κινήτρων στη Γερμανία -τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης- η Tesla είχε χαμηλότερες επιδόσεις από τις αντίστοιχες εταιρείες τον περασμένο μήνα. Οι συνολικές ταξινομήσεις EV παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες, ενώ οι πωλήσεις της Tesla έκαναν βουτιά 32%.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ταξινομήσεις της Tesla μειώθηκαν κατά 25% τον Απρίλιο και έχουν υποχωρήσει κατά 14% τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com