Ψαριανός και Λυκούδης ψηφίζουν για Πρόεδρο

Ψαριανός και Λυκούδης ψηφίζουν για Πρόεδρο

«Καταστροφική για τον τόπο» μια προσφυγή στις κάλπες τώρα, δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε πως θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως τυχόν προσφυγή στις κάλπες θα ήταν «καταστροφική για τον τόπο», είτε σχηματιστεί κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, είτε όχι.

Με δηλώσεις του στον «ΣΚΑΙ» εκτίμησε ότι η ιδανική λύση θα ήταν να υπάρξει ένα «εθνικό σχέδιο» για έξοδο από την κρίση, όπως συνέβη στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
«Όμως εδώ είμαστε Αφρικανικό Κατσαπλιανιστάν και αμφιβάλλω αν μπορεί να γίνει», συμπλήρωσε ειρωνικά.

Όσον αφορά στις πολιτικές κινήσεις της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ψαριανός εκτίμησε πως οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος «θέλουν να ξεφορτωθούν την καυτή πατάτα» ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του «δεν θέλει να την αναλάβει».

Στο μεταξύ, θετικός να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος μίλησε χθες σε πανελλαδική σύσκεψη της Κίνησης των Μεταρρυθμιστών, επισημαίνοντας τους κινδύνους για τη χώρα από τυχόν αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φώτης Κουβέλης: «Μακριά από μένα λογικές αποστασίας»
«΄Οποιος από τη ΔΗΜΑΡ ψηφίσει πρόεδρο, δεν είναι ούτε αποστάτης, ούτε αργυρώνητος» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του (BHMA FM).

«Μακριά από εμένα αυτές οι λογικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, όταν ρωτήθηκε για τα περί «αποστασίας βουλευτών». Κατέστησε, όμως, σαφές ότι δέκα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεσμεύονται από τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων, σύμφωνα με τις οποίες θα πρέπει να μην ψηφίσουν θετικά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο η ΔΗΜΑΡ να κατέβει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ -σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από τη Βουλή- ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε τίποτα αφήνοντας τα πάντα ανοικτά. Υπογράμμισε πάντως ότι την εκλογική τακτική της ΔΗΜΑΡ θα την αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος.