Ψηφίστηκαν με 153 «ναι» τα τελευταία προαπαιτούμενα

Ψηφίστηκαν με 153 «ναι» τα τελευταία προαπαιτούμενα
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στην Ολομέλεια στη συζήτηση του ν/σ Κύρωση Συμφωνίας για Αλιεία όπου έχουν εισαχθεί τροπολογίες για τα προαπαιτούμενα προς ψήφιση, στη Βουλή, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Καμία απώλεια για την κυβερνητική πλειοψηφία. Αποχώρησαν από την αίθουσα ΚΚΕ και Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε η ΝΔ, «πέρασαν» οι τροπολογίες με τα προαπαιτούμενα για τις συντάξεις, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το αφορολόγητο.

Οι δύο τροπολογίες για την χρηματοδότηση των κομμάτων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, με την κανονική διαδικασία της τοποθέτησης των εισηγητών των κομμάτων.

Τις τρεις τροπολογίες που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν 153 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ενώ καταψήφισαν 84 βουλευτές (ΝΔ, ΧΑ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Είχαν αποχωρήσει από την Ολομέλεια η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Η έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς και τα αλλεπάλληλα προαπαιτούμενα, βρέθηκαν στην αιχμή της αντιπαράθεσης των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης στην ολομέλεια της Βουλής. Είχε προηγηθεί η αποχώρηση των βουλευτών του ΚΚΕ πριν ανέβουν στο βήμα οι εισηγητές των υπολοίπων κομμάτων.