Ψηφίζεται αύριο το νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Ψηφίζεται αύριο το νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Speaker of the House Nancy Pelosi walks to her office after speaking on the House floor at the US Capitol in Washington, DC, January 13, 2021, ahead of an expected House vote impeaching US President Donald Trump. - The Democrat-controlled US House of Representatives on Wednesday opened debate on a historic second impeachment of President Donald Trump over his supporters' attack of the Capitol that left five dead.Lawmakers in the lower chamber are expected to vote for impeachment around 3:00 pm (2000 GMT) -- marking the formal opening of proceedings against Trump. (Photo by SAUL LOEB / AFP) Photo: AFP
Σε επιστολή της προς την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών, η Πελόζι έκανε λόγο για «νομοθεσία που αλλάζει τη ζωή» των Αμερικανών.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι το αναφερόμενο νομοθετικό σώμα θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act) αύριο, Παρασκευή.

Σε επιστολή της προς την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών, η Πελόζι χαρακτήρισε το αναφερόμενο νομοσχέδιο με δαπάνες 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το κλίμα, τη μείωση της φορολογίας και τις υπηρεσίες υγείας, που ψηφίστηκε από τη Γερουσία στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, “νομοθεσία που αλλάζει τη ζωή,” των Αμερικανών.

Γέλεν: Δεν θα υπάρξει αύξηση στην πραγματοποίηση φορολογικών ελέγχων της μεσαίας τάξης

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ανέφερε χθες, Τετάρτη, στον επίτροπο της υπηρεσίας φορολογικών εσόδων (IRS) ότι, αν το νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού (the Inflation Reduction Act) γίνει νόμος των ΗΠΑ, δεν θα χρησιμοποιηθούν επιπλέον πόροι της αναφερόμενης υπηρεσίας για την αύξηση των φορολογικών ελέγχων σε φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα κάτω των 400.000 δολαρίων.

“Αυτό σημαίνει ότι, σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση από όσους εναντιώνονται σε αυτό το νομοσχέδιο, οι μικρές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με ετήσια έσοδα 400.000 δολαρίων τον χρόνο ή χαμηλότερα εισοδήματα δεν θα δουν μία αύξηση των πιθανοτήτων να τους γίνει φορολογικός έλεγχος,” ανέφερε η Γέλεν σε επιστολή της προς τον επίτροπο της IRS Τσαρλς Ρέτιγκ.