Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η Fairfax στην Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει η Fairfax στην Ελλάδα
A man walks past a Fairfax Holdings sign directing shareholders to the meeting, at the annual general meeting for shareholders in Toronto, April 9, 2014. REUTERS/Mark Blinch (CANADA - Tags: BUSINESS) - RTR3KL5G

Τι δήλωσαν ανώτερα στελέχη της σε ειδική τελετή βράβευσης εργαζομένων της Eurobank.

Την άποψη πώς η Ελλάδα μπορεί να κάνει το «come back» εξέφρασε ο Bradley Paul Martin, ανώτατο διοικητικό στέλεχος Στρατηγικών Επενδύσεων της Fairfax Financial Holdings κατά την ειδική τελετή βράβευσης 218 εργαζομένων της Eurobank.  Στηρίζοντας την επιλογή της Fairfax να επενδύσει στην Ελλάδα, ο Martin έκανε λόγο για ζωντανή προοπτική ανατροπής της τρέχουσας αρνητικής συγκυρίας.

«Επενδύσαμε στην Ελλάδα σε μια περίοδο μεγάλων προβλημάτων, ωστόσο θεωρούμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η προοπτική ανατροπής της τρέχουσας αρνητικής συγκυρίας. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει το “come back”. Με τα ίδια κριτήρια επενδύσαμε στην Eurobank, διότι διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που εμπνέουν εμπιστοσύνη» ανέφερε.

Κατά το δικό του χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας.

«Μετά από ένα εννεάμηνο πολιτικής αβεβαιότητας, με τις τρεις εκλογικές φάσεις, διαμορφώνονται πλέον οι προϋποθέσεις για μακροπρόθεσμη πολιτική σταθερότητα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank είπε πως η ολοκλήρωση των stress tests, μόλις ένα χρόνο μετά τα προηγούμενα που επίσης διοργάνωσε η ΕΚΤ, αποτελεί μια ακόμη πρόκληση για την Τράπεζά.  «Είμαι βέβαιος για τη δυνατότητα αποτελεσματικής διαχείρισης της έκβασής τους. «Σας έχουμε ζητήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια να στηρίξετε την Τράπεζα, να βάλετε πλάτη, και πάντοτε ανταποκριθήκατε στο έπακρο. Δεν σας κρύβω ότι μπορεί να χρειαστεί να το ζητήσω και πάλι, με τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε την ίδια ανταπόκριση, το ίδιο και ακόμη καλύτερο, με βάση την εμπειρία σας, θετικό αποτέλεσμα», είπε στους εργαζομένους. Έχουμε πλήρη συναίσθηση και της ευθύνης μας απέναντι στους μετόχους μας και τους ευχαριστούμε ειλικρινά που μας στήριξαν και εξακολουθούν να μας στηρίζουν μέσα σε συνθήκες που θα μπορούσαν να τους έχουν απογοητεύσει και οδηγήσει σε διαφορετικές αποφάσεις».

Όπως είπε, σήμερα, «σε μια καμπή της ιστορίας και σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, στόχος μας είναι να φέρουμε τη Eurobank στη θέση που της αξίζει, στη θέση του πρωτοπόρου, της Τράπεζας που ανοίγει δρόμους για την ελληνική τραπεζική. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Eurobank την τράπεζα που θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των πελατών της, την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων σε αυτή. Σε τίποτα δεν στηριζόμαστε περισσότερο για να πετύχουμε αυτό τον στόχο από όσο σε εσάς -στις ικανότητές σας και στην πίστη σας στο κοινό μας όραμα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των ιδιωτών ξένων μετόχων κ.κ. Wade Sebastian R.E. Burton, Jon Steven B.G. Haick, Bradley Paul L. Martin και Stephen L. Johnson . Ο κ. Wade Burton είναι αντιπρόεδρος της Hamblin Watsa Investment Counsel, θυγατρικής της Fairfax με εξειδίκευση στις διεθνείς επενδύσεις, o κ. Bradley Paul Martin, είναι ανώτατο διοικητικό στέλεχος (Vice President) Στρατηγικών Επενδύσεων της Fairfax Financial Holdings. Ο S. Johnson είναι principal της WLRoss & Co. και ο κ. J. Haick είναι Senior Managing Partner της Brookfield Asset Management Inc.

Ο κύριοι B. Martin και W. Burton θα βρίσκονται στην Ελλάδα και την επόμενη εβδομάδα με αφορμή την εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Fairfax που διοργανώνεται στη χώρα μας.

Οι βραβεύσεις των στελεχών έγιναν από τα μέλη της Διοίκησης της Τράπεζας, τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Νικόλαο Καραμούζη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας κ. Φωκίωνα Καραβία, τους Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους κ.κ. Σταύρο Ιωάννου και Θεόδωρο Καλαντώνη και από τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Jon Steven B.G. Haick, Bradley Paul L. Martin, Stephen L. Johnson που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ο θεσμός βράβευσης των εργαζομένων που διακρίνονται για τις επιδόσεις και την αφοσίωσή τους, φέτος κλείνει 10 χρόνια ζωής και κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας έχουν βραβευθεί 1400 στελέχη της Τράπεζας