«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Προβόπουλο από την τρόικα

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στον Προβόπουλο από την τρόικα

Συνάντηση του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο (του οποίου η θητεία λήγει τον Ιούνιο) φέρεται να έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα.

Η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον κεντρικό τραπεζίτη διεξήχθη, όπως αναφέρουν πηγές της ΤτΕ, σε καλό κλίμα. Η τρόικα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιστροφή των 300 εκατ. ευρώ των bad banks στο ΤΧΣ, ποσό που θα προστεθεί στα 10 δισ. ευρώ κεφαλαίων που έχει ως αποθεματικό το Ταμείο. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η ΤτΕ έχει καλό track record στην ολοκλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεών της.

Διαβάστε ακόμη: «Άριστα» τρόικας σε Μητσοτάκη 

Για το ακανθώδες πρόβλημα των κόκκινων δανείων (υπερβαίνουν το 30% πλέον των χορηγήσεων), τα οποία προκαλούν πλέον ασφυκτικές πιέσεις σε τράπεζες και επιχειρήσεις, συμφωνήθηκε να συσταθούν ειδικές διευθύνσεις εντός των πιστωτικών ιδρυμάτων οι οποίες θα έχουν και την αποκλειστική αρμοδιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Black Rock θα παραδώσει τα αποτελέσματα του διαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποίησε στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών περί τα τέλη του μήνα ενώ τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος στα μέσα Δεκεμβρίου.

Αναφορικά με τις συνεταιριστικές τράπεζες οι ίδιες πληροφορίες φέρουν την Τρόικα πρόθυμη να δώσει μία ακόμη παράταση μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου που έχουν δρομολογήσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης