Πτώχευση για τον τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο στην Ευρώπη – Με πάνω από 11.000 υπαλλήλους

Πτώχευση για τον τρίτο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο στην Ευρώπη – Με πάνω από 11.000 υπαλλήλους
31 January 2023, Bavaria, Munich: The logo of the tour operator FTI (FTI Group) is in front of the company headquarters. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας τόνισε ότι δεν μπορεί να παράσχει πρόσθετη βοήθεια στην FTI.

Ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Ευρώπης, η FTI Group, κατέθεσε αίτηση αφερεγγυότητας στο περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου τη Δευτέρα, ανέφερε η γερμανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Εκτός από τη βύθιση των παραγγελιών, πολλοί προμηθευτές επέμεναν σε προκαταβολές, τις οποίες η FTI δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει. Ο όμιλος άνοιξε μια τηλεφωνική γραμμή και μια ιστοσελίδα για τους πελάτες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας χαρακτήρισε την πτώχευση «τραγική», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να παράσχει πρόσθετη βοήθεια.

Η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει λεπτομερώς τι επιπτώσεις θα έχει η αφερεγγυότητα στη χρηματοδότηση της βοήθειας ανάκαμψης που είχε χορηγήσει στην FTI κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

«Πρέπει να υποτεθεί ότι μόνο μικρές ανακτήσεις μπορούν να αναμένονται από τις εκκρεμείς απαιτήσεις» σημείωσε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Η κυβέρνηση ανέμενε την έγκριση για την πώληση απαιτήσεων ως τον πιο οικονομικό τρόπο για την ανάκτηση των κεφαλαίων πριν η εταιρεία καταθέσει αίτηση αφερεγγυότητας, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η επιστροφή των απαιτήσεων δεν είναι πλέον δυνατή μετά την αφερεγγυότητα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η FTI απασχολεί 11.000 άτομα παγκοσμίως και προσφέρει εκδρομές σε περισσότερους από 40 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων μέσω των 10.000 συνεργαζόμενων πρακτορείων της στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com