Public – Vodafone: Ένα νέο οικοσύστημα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας γεννιέται

Public – Vodafone: Ένα νέο οικοσύστημα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας γεννιέται
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στελέχη της διοίκησης και των δυο ομίλων, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα έχουν προστεθεί επιπλέον 10 καταστήματα «shop in shop».

Σε συνένωση δυνάμεων για τη δημιουργία ενός νέου οικοσυστήματος τεχνολογίας και ψυχαγωγίας προχώρησαν τα Public Media Markt και η Vodafone προκειμένου ο πελάτης να έχει μια 360 εμπειρία, αλλά ταυτόχρονα οι δυο όμιλοι να διευρύνουν το δίκτυο τους και το επιχειρηματικό τους αποτύπωμα.

«Δυο μεγάλα brands συναντιούνται. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους. Η αλήθεια είναι πως απορούσαμε γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν δουλέψει τέτοιου είδους συνεργασίες στην Ελλάδα. Καταλήξαμε στο ότι έφταιγε το μοντέλο που εφαρμοζόταν. Βρήκαμε έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να μην είναι μια εμπορική συνέργια που ενέχει το στοιχείο του ανταγωνισμού, αλλά κατά κάποιον τρόπο ένας επιχειρηματικός γάμος. Μάθαμε από τον πρώτο “γάμο” ( ΓΕΡΜΑΝΟΣ) και τα λάθη του παρελθόντος. Αποφασίσαμε αυτή τη φορά να το κάνουμε διαφορετικά. Είναι κάτι καινοτόμο και δοκιμασμένο και δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε τέταρτο γάμο» δήλωσε ο Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος Public Group.

Αναφερόμενος στην iRepair, τόνισε πως τα τελευταία χρόνια δοκίμασαν ένα μοντέλο όπου έφεραν τους ειδικούς μέσα στα Public και διαπίστωσαν ότι ήταν επιτυχημένο. «Το 70% των πελατών που υποδεχόμαστε δεν τους είχαμε πριν. Παράλληλα, το nps ξεπερνά το 90%».

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σκέψη για μετοχική συνεργασία, ούτε για να δημιουργηθούν καταστήματα που θα φέρουν και τις δυο επωνυμίες. «Η Vodafone πρέπει να δώσει προστιθέμενη αξία στις υφιστάμενες υπηρεσίες των Public. Για παράδειγμα δεν έχει νόημα να βάλουμε gadgets που βρίσκονται ήδη στα καταστήματα Vodafone και να τα ανταγωνιστούμε. Δεν είναι το οικονομικό όφελος, πρωταρχικός στόχος, αλλά το να είναι ευχαριστημένος ο πελάτης, να έρθει και να μείνει. Η κουλτούρα της Vodafone είναι πελατοκεντρική και ταιριάζει με τη δίκη μας».

Από την πλευρά της η Κάτια Σταθάκη, Εμπορική Διευθύντρια, Vodafone Ελλάδος, έκανε λόγο για την απαρχή μιας νέας εποχής για την αλυσίδα καταστημάτων της Vodafone όπου θα επιτρέψει στον Όμιλο να επεκταθεί ακόμη περισσότερο σε όλη την Ελλάδα.

«Η εμπειρία του πελάτη πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο – και digital και physical – και είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε με το κορυφαίο brand σε θέματα ψυχαγωγίας και retail με το οποίο μοιραζόμαστε παρόμοια οράματα για τους πελάτες μας».

Η κα Σταθάκη υπογράμμισε πως μετά την πανδημία όπου παρατηρήθηκε ύφεση στο λιανεμπόριο, πλέον ο κόσμος επιστρέφει στο φυσικό κατάστημα αλλά θέλει κάτι διαφορετικό. «Στοχεύουμε σε μεγέθυνση των υφιστάμενων μεγεθών μας και όχι σε συρρίκνωση με το κλείσιμο καταστημάτων».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στελέχη της διοίκησης και των δυο ομίλων, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, θα έχουν προστεθεί επιπλέον 10 καταστήματα «shop in shop» και το business plan που έχει τεθεί είναι τους επόμενους 18 μήνες να έχουν ανοίξει συνολικά 44 «shop in shop» καταστήματα, εγχείρημα που χαρακτηρίστηκε δύσκολο μεν, αλλά εφικτό.

Να σημειωθεί πως οι πελάτες των δυο brands θα απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, μεταξύ των οποίων επιδοτήσεις, αυξημένα δεδομένα στο καρτοκινητό CU, όσοι αγοράζουν από τα καταστήματα public smart tvs θα έχουν 6 μήνες δωρεάν Vodafone tv, ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται στο loyalty προγραμμα.