QuenchSea: Η φορητή συσκευή που μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο μέσα σε λίγα λεπτά

QuenchSea: Η φορητή συσκευή που μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο μέσα σε λίγα λεπτά
Photo: pixabay.com

Στη θάλασσα ή στην ακτή, οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν το θαλασσινό νερό σε φρέσκο, καθαρό, πόσιμο νερό άμεσα.

Σχεδιασμένο από τη λονδρέζικη startup, Hydro Wind Energy, το QuenchSea είναι μια φορητή συσκευή αφαλάτωσης που μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο. Για να το επιτύχει αυτό, η συσκευή συνδυάζει ένα υδραυλικό σύστημα, μια τριπλή διαδικασία προ-φιλτραρίσματος, και μια μικρή μεμβράνη αντίστροφης ώσμωσης για αφαλάτωση του θαλασσινού νερού σε γλυκό νερό χρησιμοποιώντας μόνο την ανθρώπινη δύναμη. Στη θάλασσα ή στην ακτή, οι χρήστες μπορούν να μετατρέψουν το θαλασσινό νερό σε φρέσκο, καθαρό, πόσιμο νερό άμεσα.

Σε ιδανικές συνθήκες, το QuenchSea μπορεί να παράγει τρία λίτρα νερού μέσα σε μια ώρα. Η συσκευή διαθέτει ένα υδραυλικό σύστημα που μπορεί να χτίσει πίεση μέχρι και 60 μπαρ, απομακρύνοντας τα άλατα από το θαλασσινό νερό μέσα από μια μεμβράνη αντίστροφης ώσμωσης. Το ενσωματωμένο σύστημα υπερδιήθησης και μικροδιήθησης απομακρύνει τα αιωρούμενα στερεά, παθογόνα, παράσιτα και μικροπλαστικά στοιχεία. Στη συνέχεια, μέσα από τη διαδικασία της προσρόφησης, ένα προηγμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα διασφαλίζει ότι η γεύση του νερού είναι εύγευστη και η μυρωδιά είναι ευχάριστη. Η εφεδρική διαδικασία ώσμωσης είναι υπεύθυνη για την απομετάλλωση του νερού όπου η μεμβράνη της ώσμωσης αποβάλλει τα μεγαλύτερα μόρια όπως διαλυμένα άλατα (ιόντα) και άλλες ακαθαρσίες όπως παθογόνα για την παραγωγή πολύ καθαρού πόσιμου νερού.

Αν και το QuenchSea αποτελεί την τέλεια λύση για την επιβίωση, έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος της πρόσβασης σε καθαρό νερό παγκοσμίως. Σήμερα, τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού ζουν σε περιοχές που μαστίζονται από έλλειψη πόσιμου νερού. Συγκεκριμένα, δυο δισ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό. Τα μέτρα που έχουν προς το παρόν ληφθεί για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος συχνά βασίζονται στη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων εμφιαλωμένου νερού στους πληθυσμούς που έχουν πληγεί ή τη μεταφορά συσκευών καθαρισμού νερού ή ταμπλετών που δεν έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν το αλάτι από το νερό.

Το QuenchSea ήταν κατ’ αρχάς σχεδιασμένο για να κάνει μια αλλαγή, να προσφέρει πρόσβαση σε καθαρό φρέσκο νερό παγκοσμίως», σχολιάζει το indiegogo site όπου το project αναζητά στην παρούσα φάση επιδότηση. «Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε στον περιορισμό της παγκόσμιας κρίσης νερού μέσα στα επόμενα 7 χρόνια, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό», συμπληρώνει.

Πληροφορίες του project:

Όνομα: QuenchSea

Website: εδώ

Indiegogo: εδώ

Πηγή: Design Boom