Quest: Ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας

Quest: Ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας

Τι αποφάσισαν τα δ.σ των «Quest Συμμετοχών Α.Ε.» και «UniSystems».

Την ίδρυση Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π.) και την υποβολή αίτησης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για χορήγηση άδειας λειτουργίας Α.Ε.Ε.Α.Π. αποφάσισαν στις από 06.11.2015 συνεδριάσεις τους τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία», καθώς και της θυγατρικής της εταιρείας «UniSystems συστήματα πληροφορικής ανώνυμη εμπορική εταιρεία».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και η θυγατρική της εταιρεία «UniSystems συστήματα πληροφορικής ανώνυμη εμπορική εταιρεία», οι οποίες θα ιδρύσουν την ως άνω Α.Ε.Ε.Α.Π., το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2778/1999, πρέπει να έχει ελάχιστο ύψος 25.000.000 ευρώ, υπό την αίρεση λήψης της άδειας λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και των σχετικών αποφάσεων των μετόχων και εγκρίσεων από τις εποπτεύουσες αρχές, με εισφορά εις είδος ακινήτων ιδιοκτησίας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, ανέθεσαν σε εκτιμητές την αποτίμηση, σύμφωνα με το άρ. 9 του κ.ν. 2190/1920, των ακόλουθων ακινήτων που θα εισφερθούν εις είδος στην Α.Ε.Ε.Α.Π., ιδιοκτησίας της εταιρείας και της ως άνω θυγατρικής της εταιρείας:

α. Ακίνητα ιδιοκτησίας της «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία»:

1. Κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 3.765 τ.μ. επί της οδού Αργυρουπόλεως 2Α, Καλλιθέα Αττικής.

2. Κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 6.601 τ.μ. επί της οδού Αλ. Πάντου 19-23, Καλλιθέα Αττικής.

3. Κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 6.276 τ.μ. επί της οδού Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα Αττικής.

4. Κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 1.347 τ.μ. επί της οδού Αλ. Πάντου 27, Καλλιθέα Αττικής.

5. Κτίριο αποθηκών συνολικής επιφανείας 6.118 τ.μ. επί της Λ. Κηφισού 119, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής.

6. Κτίριο αποθηκών συνολικής επιφανείας 7.948 τ.μ. επί της Λ. Κηφισού 125-127, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Αττικής.

7. Αποθήκη συνολικής επιφάνειας 303 τ.μ. επί της οδού Αριστοτέλους 8, Καλλιθέα Αττικής.

8. Κτίριο γραφείων συνολικής επιφανείας 8.809 τ.μ. επί της οδού Μαρίνου Αντύπα 41, Θεσσαλονίκη.

β. Ακίνητο ιδιοκτησίας της «UniSystems συστήματα πληροφορικής ανώνυμη εμπορική εταιρεία»: Κτίριο αποθηκών συνολικής επιφανείας 3.903 τ.μ. επί της οδού Λουτρού 65, Μενίδι Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τη λήψη της ως άνω άδειας λειτουργίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και μετά τις σχετικές αποφάσεις των μετόχων της «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» και της «UniSystems συστήματα πληροφορικής ανώνυμη εμπορική εταιρεία» και εγκρίσεων από τις εποπτεύουσες αρχές, θα συσταθεί η Α.Ε.Ε.Α.Π..

Ακολούθως, η «UniSystems συστήματα πληροφορικής ανώνυμη εμπορική εταιρεία» θα λάβει τις εκ του νόμου απαιτούμενες αποφάσεις και, εφόσον ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τις αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές, θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επιστρέψει σε είδος μέσω μείωσης μετοχικού κεφαλαίου τις μετοχές A.E.E.A.Π. που θα κατέχει στη μοναδική μέτοχό της («Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία»).

Τέλος, η «Quest Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» προτίθεται, μέσω μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου της, να επιστρέψει εις είδος στους μετόχους της τις μετοχές της Α.Ε.Ε.Α.Π. που θα κατέχει και, αμέσως μόλις ληφθούν και υπό την αίρεση λήψης τους, οι εκ του νόμου απαιτούμενες αποφάσεις και εγκρίσεις από τους μετόχους της, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών και τις αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές, οι μετοχές της Α.Ε.Ε.Α.Π. θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με και τηρουμένων των οριζομένων στην κείμενη νομοθεσία.

Η ίδρυση της Α.Ε.Ε.Α.Π. αποσκοπεί αφενός μεν στη βελτιστοποίηση των επενδύσεων και της διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας που θα προκύψει από τις ανωτέρω εισφορές ακινήτων αφετέρου δε στην ανάδειξη και ενίσχυση της αξίας των ακινήτων που θα εισφερθούν και, κατ’ επέκταση, στη μεγιστοποίηση της ωφέλειας των μετόχων της εταιρείας.