Ράλι 10% της μετοχής της Google μετά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι επενδυτές φάνηκαν ανακουφισμένοι από την αύξηση εσόδων ύψους 13% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ το ράλι ξεκίνησε όταν ο CEO και η CFO έδωσαν πιο θετική εικόνα για τις πρώτες δύο εβδομάδες του δεύτερου τριμήνου.

Όταν η Αlphabet, μητρική εταιρεία της Google, ανακοίνωσε αποτελέσματα πρώτου τριμήνου για τη φετινή χρονιά την Τρίτη, οι επενδυτές ανέμεναν τα χειρότερα, με δεδομένη την επίδραση της πανδημίας στον τομέα της διαφήμισης και του τουρισμού, καθώς και με δεδομένες τις περικοπές προϋπολογισμού της ίδιας εταιρείας.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ωστόσο δήλωσε ότι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας μπορεί να μην είναι τόσο κακές όσο φοβούνταν. Η δήλωση προκάλεσε άλμα της μετοχής, φτάνοντας σε κέρδη σχεδόν 10%.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 9,87 δολαρίων ανά μετοχή και έσοδα 41,16 δισ. δολαρίων την Τρίτη. Τα κέρδη δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις, αλλά τα έσοδα κινήθηκαν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές φάνηκαν ανακουφισμένοι από την αύξηση εσόδων ύψους 13% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στέλνοντας τη μετοχή σε άνοδο 3% με το που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Ωστόσο, το ράλι ξεκίνησε όταν ο CEO Sundar Pichai και η CFO Ruth Porat έδωσαν πιο θετική εικόνα για τις πρώτες δύο εβδομάδες του δεύτερου τριμήνου.

«Οι επιδόσεις ήταν ισχυρές κατά τους δύο πρώτους μήνες του τριμήνου, αλλά μετά τον Μαρτιο είχαμε σημαντική επιβράδυνση στα διαφημιστικά έσοδα», ανέφερε η οικονομική διευθύντρια της Alphabet, Ρουθ Πόρατ.

Σχετικά άρθρα