Ράλι 67% στη μετοχή της εταιρείας που έχει τα πνευματικά δικαιώματα των Beatles

Ράλι 67% στη μετοχή της εταιρείας που έχει τα πνευματικά δικαιώματα των Beatles
Μετά από πρόταση εξαγοράς ύψους 496 εκατ. δολαρίων από την Alchemy Copyrights.

Η μετοχή της Round Hill Music Royalty Fund (RHM), εταιρείας που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα σε έργα μεγάλων καλλιτεχνών, όπως οι Beatles, είδε ραγδαία αύξηση την Παρασκευή, μετά από την πρόταση εξαγοράς ύψους 496 εκατ. δολαρίων από την Alchemy Copyrights.

Η μετοχή της RHM ανέβαινε 64% μετά από τις 11:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), έχοντας ενισχυθεί πρόσκαιρα έως και 67% και στο ιστορικό υψηλό των 1,15 δολαρίων ανά μετοχή στην αγορά του Λονδίνου.

Σε σχετικό report η Jefferies ανέφερε πως η προσφορά της Alchemy είναι «πολύ πιθανό να είναι επιτυχής», παρά το γεγονός ότι έρχεται με έκπτωση στην καθαρή αξία του ενεργητικού της RHM.

Σύμφωνα με το Reuters, oι μέτοχοι της Round Hill Music θα λάβουν 1,15 δολάρια σε μετρητά ανά μετοχή, μια έκπτωση περίπου 11,5% στην καθαρή αξία της RHM ανά μετοχή των 1,30 δολαρίων στις 8 Σεπτεμβρίου.

Η μετοχή της ανταγωνίστριας Hipgnosis Songs Fund, η οποία κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα σε έργα όπως αυτά της Shakira και του Neil Young, σημείωσε άλμα έως και 16,5% στην κορυφή του δείκτη FTSE 350 και σε τροχιά για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους στα χρονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com