Ρεκόρ όλων των εποχών στο τζάκποτ του Powerball

Ρεκόρ όλων των εποχών στο τζάκποτ του Powerball
epa06158131 A view of a Powerball lottery sign at a fuel station in Dallas, Texas, USA, 23 August 2017. The Powerball is at 700 million US dollars (593 million euro). EPA/LARRY W. SMITH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται κυριολεκτικά για το «τζάκποτ του αιώνα».

Ρεκόρ όλων των εποχών και όλων των χωρών του κόσμου «έσπασε» το τζάκποτ του Powerball στις ΗΠΑ, φτάνοντας το 1,6 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δώσει ποτέ οποιοδήποτε λαχείο ή τυχερό παιχνίδι.

Κανείς δεν κατάφερε να μαντέψει τους έξι τυχερούς αριθμούς στις προηγούμενες 39 κληρώσεις και το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, εάν δεν υπάρξει νικητής ούτε στην αυριανή κλήρωση.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει κληρωθεί ποτέ, το «τζάκποτ του αιώνα», όπως το αποκαλούσαν τότε, έφτασε το 1,568 δισ. δολάρια, το 2016, όμως το μοιράστηκαν πολλοί τυχεροί μεταξύ τους.

Το αστρονομικό ποσό προκαλεί φρενίτιδα στους Αμερικανούς, ωστόσο οι κάτοικοι πέντε Πολιτειών – μεταξύ των οποίων είναι η Χαβάη και η Αλάσκα – μπορούν μόνο να παρακολουθήσουν από μακριά την κλήρωση, ή να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα για να μπορέσουν να αγοράσουν λαχνούς από άλλες Πολιτείες.