Το… réservé Πάσχα του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Το… réservé Πάσχα του Ρομάν Αμπράμοβιτς
Photo:

Χλιδή και περισυλλογή τα ισραηλινά εδάφη για τον Ρώσο-εβραίο μεγιστάνα.

Στα βάθη της ερήμου Νεγκέβ, η οικογένεια του Ρομάν Αμπράμοβιτς μαζί με μία «αγέλη» από φίλους περνά μέσα στη χλιδή και τη θρησκευτική… κατάνυξη τις ιερές τούτες ημέρες, νοικιάζοντας ένα ολόκληρο πολυτελές θέρετρο στο Μίτσπε Ραμόν, με θέα τον Κρατήρα Ραμόν: τον μεγαλύτερο που έχει σχηματισθεί ποτέ από την διάβρωση του εδάφους, χάρη στη σταδιακή υποχώρηση των θαλάσσιων υδάτων, εκατομμύρια χρόνια πριν, στην περιοχή όπου σήμερα απλώνεται η τεράστια έρημος στα εδάφη του Νότιου Ισραήλ.

Όμως ο λόγος που ο θρησκευόμενος Ρωσο-εβραίος μεγιστάνας επέλεξε αυτήν την περιοχή είναι άλλος. Τα 111 δωμάτια του χλιδάτου θερέτρου Bereshseet Hotel, που νοίκιασε ολόκληρο για την πενθήμερη παραμονή του ίδιου και της παρέας του, βρίσκονται κοντά στο μονοπάτι της βιβλικής Εξόδου.

Εξ’ ου και αποφάσισε να τιμήσει εκεί το εβραϊκό Πάσχα -που συμβολίζει το Πέρασμα από τη δουλεία της Αιγύπτου στο δρόμο για τη Γη της Επαγγελίας- περνώντας με κατάνυξη την πρώτη ημέρα του κάτω από μία ειδικά κατασκευή με τέντα, έξω από την περιοχή του ξενοδοχείου.

Κατά τα λοιπά, τα 111 δωμάτια του θερέτρου βρίθουν πολυτέλειας και γκλάμουρ. Καθένα τους έχει ξεχωριστή αίθουσα εισόδου. Οι 42 σουίτες, που βρίσκονται στο ισόγειο -σε υψόμετρο 793 μέτρων σημειωτέον- έχουν τη δική τους πισίνα. Τα υπόλοιπα 69 δωμάτια διαθέτουν ευρύχωρα μπαλκόνια και θέα στην έρημο, που κόβει την ανάσα.

1/6

Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο, λόμπι με τζάκι, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα, spa και ένα ιδιωτικό σινεμά. Μόνον το κόστος των συνολικά πέντε διανυκνευρεύσεων στα 111 δωμάτια του Bereshseet Hotel θα στοιχίσει περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια, πληρωμένα όλα από την βαθύτατη «τσέπη» του Ρώσου μεγιστάνα.

Εξτρά είναι τα έξοδα μετακινήσεων, που ειδικά για τον Αμπράμοβιτς, τα δύο παιδιά του και την -επίσης ζάπλουτη και εβραϊκών καταβολών- σύντροφό του Ντάσα Ζούκοβα περιλαμβάνουν aller-retour με ιδιωτικό τζετ προς και από το Ισραήλ και πήγαινε-έλα με λιμουζίνα μέχρι το πολυτελές ξενοδοχείο.

Το σκηνικό διαφέρει πολύ από την πρώτη φορά που ο Αμπράμοβιτς επέλεξε το Ισραήλ για να περάσει το Πάσχα: ήταν πίσω στο 2009, όταν είχε κλείσει για τη διανομή του μόνον… έναν όροφο 36 δωματίων στο ξενοδοχείο Royal Beach Hotel, στο θέρετρο Ελιάτ της Ερυθράς Θάλασσας. Η διαφορά του τότε με το τώρα φαίνεται πάντως ότι δεν είναι μόνον… χωροταξική!

Το τελευταίο διάστημα ο Αμπράμοβιτς έχει πυκνώσει και τα επαγγελματικά ταξίδια του στο Ισραήλ, επενδύοντας κεφάλαια σε αρχαιολογικές ανασκαφές κι εκδηλώνοντας εμπράκτως το επιχειρηματικό ενδιαφέρον του σε ισραηλινές high-tech startups, τις οποίας αναζητά εναγωνίως σε κάθε μία από τις τακτικές πια επισκέψεις του στα τεχνολογικά «εκκολαπτήρια» του Τελ Αβίβ.

Διαβάστε ακόμη: Χρήμα που πετάει