Reuters: Εκτός κυβέρνησης ο Σκουρλέτης. Παραμένει ο Τσακαλώτος

Reuters: Εκτός κυβέρνησης ο Σκουρλέτης. Παραμένει ο Τσακαλώτος
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Κ) προεδρεύει στο υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή, Αθήνα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016. Κατά τη συνεδρίαση θα υπάρξει απολογισμός στον απόηχο και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ενώ θα τεθούν τα επόμενα βήματα και για το κυβερνητικό έργο, τα νομοσχέδια που επίκεινται. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, ενώ έχει εκφραστεί ήδη και η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος για την συνταγματική αναθεώρηση, σε επόμενη φάση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων ασχολείται ήδη με τον επικείμενο ανασχηματισμό, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Για πιθανή αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη και παραμονή του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού για να αντιστρέψει τη συρρίκνωση της δημοτικότητάς του θέτοντας στο περιθώριο υπουργούς που θεωρεί ότι στέκονται εμπόδιο στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας ελάφρυνσης του χρέους με τους διεθνείς πιστωτές.

Ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αντιτίθεται σε ορισμένες κρίσιμες ιδιωτικοποιήσεις που ζητούν οι πιστωτές, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης μεριδίου στη ΔΕΗ, είναι μεταξύ των υπουργών που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν, αναφέρει η μία πηγή στο Reuters. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται να διατηρήσει τα καθήκοντά του.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος επεσήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει τον ανασχηματισμό εδώ και κάποιο καιρό αλλά δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις, ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος εκτίμησε πως ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να είναι ευρύς αλλά θα επηρεάσει τη διάρθρωση των υπουργείων.