Reuters: Νέος γύρος συγχωνεύσεων για τις ελληνικές τράπεζες

Reuters: Νέος γύρος συγχωνεύσεων για τις ελληνικές τράπεζες

«Οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται επανεκκίνηση», σημειώνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Τη συγχώνευση των τεσσάρων υπαρχουσών συστημικών ελληνικών τραπεζών σε δύο «βλέπουν» Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του, «οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με νέο κύμα συγχωνεύσεων, ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος το οποίο θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ μετά την όποια συμφωνία επιτευχθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών».

Επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, το δημοσίευμα υπογραμμίζει: «ανεξάρτητα από το εάν τελικά υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και η χώρα λάβει χρηματοδότηση, ορισμένες από τις ελληνικές τράπεζες, έχοντας δεχθεί μεγάλο πλήγμα λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, μπορεί να απαιτηθεί να κλείσουν και να απορροφηθούν από τις εναπομείνασες».

«Η ελληνική οικονομία έχει σχεδόν καταστραφεί. Αυτό σημαίνει πως οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται επανεκκίνηση. Τα όσα έγιναν στην Κύπρο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μοντέλο», αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στο Reuters.