Reuters: Προς ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Deutsche Bank και Commerzbank

Reuters: Προς ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Deutsche Bank και Commerzbank
Photo:
Καμία από τις δύο κορυφαίες τράπεζες της Γερμανίας δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία για την αποτυχία των συνομιλιών.

Προς κατάρρευση φαίνεται να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Deutsche Bank και Commerzbank, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενo πηγή με άμεση γνώση του ζητήματος, αν και προσθέτει ότι η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

Καμία από τις δύο κορυφαίες τράπεζες της Γερμανίας δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία για την αποτυχία των συνομιλιών, οι οποίες έχουν πυροδοτήσει ενστάσεις από την επιτροπή «σοφών» του Βερολίνου και την ΕΚΤ, αλλά και έντονες αντιδράσεις από μετόχους και τα συνδικάτα των εργαζομένων, που φοβούνται κατάργηση έως και 30.000 θέσεων.

Ουσιαστικά ο μόνος που φαινόταν να θέλει αυτό τον γάμο ήταν η γερμανική κυβέρνηση. Η Deutsche Bank φέρεται να πιέστηκε αρκετά να δεχθεί να εκκινήσει διαπραγματεύσεις, αφού έως και πριν από λίγους  μήνες διαβεβαίωνε πως θα το κάνει «μόνο εάν αποτύχουν όλα τα άλλα».

Από την πλευρά της η Commerzbank έχει δεχθεί προσεγγίσεις τόσο από την ολλανδική ING όσο και από την ιταλική Unicredit για πιθανή εξαγορά, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι μία διασυνοριακή συμφωνία θα είχε περισσότερο νόημα από έναν εθνικό «πρωταθλητή» με σοβαρά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι αύριο η Deutsche Bank θα δημοσιεύσει τα οικονομικά της αποτελέσματα, τα οποία και προβλέπεται να δείξουν πτώση 75% στα καθαρά κέρδη και υποχώρηση των εσόδων κατά 9%.