Ρεβέκκα Πιτσίκα: Εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Premia Properties

Ρεβέκκα Πιτσίκα: Εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Premia Properties
«Είμαι πολύ χαρούμενη για την εκλογή μου στο ΔΣ της Premia Properties κι ελπίζω να συμβάλλω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο όραμα που έχει ο Ηλίας Γεωργιάδης για την εταιρεία», δήλωσε η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business αναφερόμενη στα νέα της καθήκοντα.

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business, εξελέγη ως Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος στο νέο 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ακινήτων Premia Properties, μετά από ομόφωνη απόφαση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου. Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι τριετής και θα παρατείνεται αυτόματα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση μετά τη λήξη της θητείας του και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Η Premia Properties δραστηριοποιείται στη διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Για το επόμενο διάστημα, σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της έχει θέσει υψηλούς στόχους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και βασικό μέτοχο της εταιρείας, Ηλία Γεωργιάδη, στο τέλος του έτους η Premia θα έχει συνολικό χαρτοφυλάκιο αξίας 200 εκατ. ευρώ, σε 3 χρόνια θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. και στην 5ετία το 1 δισ. ευρώ. Σήμερα η συνολική αξία των ακινήτων της Premia, η οποία επικεντρώνεται σε logistics, εμπορικά καταστήματα τύπου big boxes και κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, είναι 114 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενη στα νέα της καθήκοντα η Ρεβέκκα Πιτσίκα, CEO της People for Business δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την εκλογή μου στο ΔΣ της Premia Properties κι ελπίζω να συμβάλλω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο όραμα που έχει ο Ηλίας Γεωργιάδης για την εταιρεία. Όραμα που μας εμπνέει και μας κινητοποιεί.»

Η Ρεβέκκα Πιτσίκα διαθέτει πολυετή εμπειρία, ως στέλεχος στο χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, σε γνωστές ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Το 2007 προχώρησε στην ίδρυση της People for Business. Έχει κερδίσει το «Βραβείο  Καλύτερου Νέου Επιχειρηματία Στέλιος Χατζηιωάννου, Ελλάδα 2012», και το 2014  επιλέχθηκε για το International Visitor Leadership Program (IVLP) του State Department στην Αμερική, με βασικό θέμα την Επιχειρηματικότητα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Από το 2016 έχει αναλάβει την υλοποίηση του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα, είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού παραρτήματος του Entrepreneurs Organization και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού FORTUNE για τις 30 πιο Ισχυρές Γυναίκες στην Ελλάδα στο χώρο των επιχειρήσεων τα έτη 2017, 2019 και 2021.