Ρωσία: Παραδέχεται ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου» και ρίχνει την ευθύνη στην «επέμβαση της Δύσης στο πλευρό της Ουκρανίας»

Ρωσία: Παραδέχεται ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου» και ρίχνει την ευθύνη στην «επέμβαση της Δύσης στο πλευρό της Ουκρανίας»
epa10234498 Members of the Ukrainian military stand guard next to a site hit by a missile strike in downtown Kyiv (Kiev), Ukraine, 10 October 2022. Explosions have been reported in several districts of the Ukrainian capital Kyiv on 10 October. At least 11 people died and dozens injured as a result of rocket attacks targeting cities across Ukraine, the State Emergency Service (SES) of Ukraine said. Russian troops entered Ukraine on 24 February 2022 starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA/ROMAN PILIPEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Ρωσία παραδέχεται ότι βρίσκεται «σε κατάσταση πολέμου», διά στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αφού η Μόσχα επέμεινε να παρουσιάζει την επίθεση κατά της Ουκρανίας ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» απορρίπτοντας την λέξη «πόλεμος».

Επιπλέον το Κρεμλίνο επιρρίπτει την ευθύνη για την «κατάσταση πολέμου» στην «επέμβαση της Δύσης στο πλευρό της Ουκρανίας».

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Ναι, αυτό ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά από την στιγμή που σχηματίσθηκε αυτή η συμμορία, όταν η συλλογική Δύση επενέβη σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για μας, έγινε πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν», δηλώνει ο Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο Argoumenty I Fakty.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μόσχα οφείλει «να απελευθερώσει πλήρως» τις «νέες περιοχές» για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων εκεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφερόμενος στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, και της νότιας Ουκρανίας Ζαπορίζια και Χερσώνα, τις οποίες μερικώς κατέλαβε μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, κηρύσσοντας στην συνέχεια την προσάρτησή τους.

Η προσάρτηση αποτελεί παράνομη αρπαγή εδαφών και η Ουκρανία δεν θα σταματήσει μέχρι την εκδίωξη όλων των ρωσικών δυνάμεων από τα εδάφη αυτά, απαντά το Κίεβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: