Ρωσία: «Παράλογες» οι νέες κυρώσεις της ΕΕ

Ρωσία: «Παράλογες» οι νέες κυρώσεις της ΕΕ
'Sanctions' sign displayed on a phone screen and Russian flag displayed on a phone screen are seen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on February 28, 2022. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «παράλογες» τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ρωσία που στοχεύουν 121 πρόσωπα κα οργανισμούς.

«Ολα αυτά είναι παράλογα. Διαπιστώνουμε ότι επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε (…) μόνο και μόνο για να φτιάξουν νέους καταλόγους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαιώνοντας ότι τα μέτρα δεν «θα ενοχλήσουν» τα πρόσωπα κατά των οποίων κατευθύνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράλληλα, το Κρεμλίνο θεωρεί ότι το σχέδιο που προωθήθηκε την Παρασκευή από την Κίνα για την διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία «αξίζει προσοχής», αλλά «προς το παρόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία ειρηνική λύση».

«Εξετάζουμε το σχέδιο των κινέζων φίλων μας με μεγάλη προσοχή (…) Πρόκειται για μακρά διαδικασία. Προς το παρόν, δεν βλέπουμε να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε αυτή η υπόθεση να μπορεί να πάρει έναν ειρηνικό δρόμο». «Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο Πεσκόφ, έναν χρόνο μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις διαδοχικές αποτυχίες των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: