Ρωσικό μαχητικό συνετρίβη στα ανοικτά της Συρίας – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Ρωσικό μαχητικό συνετρίβη στα ανοικτά της Συρίας – Νεκροί οι δύο πιλότοι

Το διθέσιο αεριωθούμενο Sukhoi-30SM συνετρίβη αφού απογειώθηκε από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη συριακή επαρχία της Λαττάκειας.

Ένα προηγμένο ρωσικό μαχητικό αεροπλάνο πολλαπλών ρόλων συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Συρία λίγο μετά την απογείωσή του, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι δύο πιλότοι του, ανακοινώθηκε από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το διθέσιο αεριωθούμενο Sukhoi-30SM συνετρίβη αφού απογειώθηκε από τη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη συριακή επαρχία της Λαττάκειας. Σύμφωνα με τα πρακτορεία, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε πως τα δύο μέλη του πληρώματος του αεριωθουμένου προσπάθησαν μάταια μέχρι την τελευταία στιγμή για να σώσουν το αεροπλάνο.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία της αεροπορικής καταστροφής μπορεί να ήταν πουλιά που μπήκαν στον κινητήρα», ανακοίνωσε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. «Το αεροπλάνο δεν επλήγη από οποιοδήποτε βλήμα», πρόσθεσε.

Το Sukhoi-30SM είναι από τα πιο προηγμένα πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας και είχε πραγματοποιήσει την παρθενική πτήση του το 2012. Στη Συρία είχε χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυραύλων αέρος-εδάφους εναντίον ανταρτικών στόχων και για να συνοδεύει επιθετικά αεριωθούμενα και στρατηγικά βομβαρδιστικά.

Επισήμως 86 ρώσοι στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία αφότου άρχισε η επέμβαση της Μόσχας στη σύγκρουση, τον Σεπτέμβριο 2015, υπέρ του συμμάχου της, του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Περίπου 3.000 ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στη Συρία, οι περισσότεροι ανεπτυγμένοι στην αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, στη βορειοδυτική Συρία.