Η Ryanair «πετάει» τα βέλη της στην κυβέρνηση Σαμαρά

Η Ryanair «πετάει» τα βέλη της στην κυβέρνηση Σαμαρά

Η εταιρεία χαρακτηρίζει λογικές τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών.

Συνέντευξη στο «Βήμα» παραχώρησε ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair Ντέιβ Ο΄ Μπράιεν, με την οποία ασκεί κριτική κατά της προηγούμενης κυβέρνησης για παραδειγματική αγνόηση των προτάσεων της εταιρείας, αλλά και κατά του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών για μονοπωλιακές πρακτικές.

Το στέλεχος της low cost αεροπορικής εταιρείας χαρακτηρίζει λογικές τις απόψεις της νέας κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις των υποδομών και υπογραμμίζει ότι η Ryanair προτείνει στο υπουργείο Οικονομίας τη μείωση των τελών των αεροδρομίων με αντάλλαγμα τη μεταφορά 5 ακόμη εκατομμυρίων επιβατών στην Ελλάδα σε βάθος τριετίας.

«Οτιδήποτε έχω ακούσει και διαβάσει από τη νέα κυβέρνηση φαίνεται απολύτως λογικό. Σε αντίθεση με την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία δεν έλεγε τίποτε. Στην πραγματικότητα ούτε καν απαντούσε στα γράμματά μας» σημειώνει.

«Είχα δεσμευτεί στην κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη ότι η Ryanair θα συνεχίσει να πετάει και τον χειμώνα από το Λονδίνο στα Χανιά αν η κυβέρνηση απέσυρε το τέλος των 12 ευρώ. Δεν μας απάντησε και αυτό ήταν κάτι που μας φάνηκε παράδοξο. Το αποτέλεσμα ήταν: κανένας επιβάτης και κανένας φόρος. Οι υπουργοί Τουρισμού της Ισπανίας και του Μαρόκο μου απαντούν» συνεχίζει.

Η Ryanair, όπως λέει, θα προτείνει στην κυβέρνηση να μειώσει τα τέλη και σε αντάλλαγμα θα λάβει αύξηση της επιβατικής κίνησης. «Θα προσθέσουμε 5 εκατ. επιβάτες την επόμενη τριετία, φτάνοντας συνολικά τα 10 εκατομμύρια» παρατηρεί ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, υπογραμμίζοντας ότι η μείωση των τελών θα πρέπει να είναι καθολικής εφαρμογής για όλες τις αερογραμμές και να ισχύσει για νέους επιβάτες.