Ryanair: Προαναγγέλλει εκπτώσεις για να τονώσει τη ζήτηση

Ryanair: Προαναγγέλλει εκπτώσεις για να τονώσει τη ζήτηση
epa07341881 (FILE) - epa07129514 An image taken through a window showing a Ryanair passenger plane preparing to take off at the airport Malaga, Spain, 27 October 2018(issued 04 February 2019). Ryanair reported on 04 February, that it had made a 22.88 million US dollar loss in the third quarter. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Ryanair σχεδιάζει να προχωρήσει με μια επιθετική επέκταση, καθώς αποκαθίσταται το σύστημα των ταξιδίων, προσφέροντας 720 νέα δρομολόγια και 15 νέες βάσεις.

Υποχώρηση ζημιών και αύξηση εσόδων κατέγραψε η Ryanair για τη χρήση του γ’ τριμήνου του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, κάνοντας λόγο για «εξαιρετική αβεβαιότητα» της μέσα στους επόμενους μήνες λόγω των επιπτώσεων που έχει η μετάλλαξη Όμικρον στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ζημίες για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν σε 96 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 321 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν ζημίες 95,6 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα της Ryanair έφτασαν τα 1,47 δισ. ευρώ έναντι 341,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 1,52 δισ. ευρώ.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το υπόλοιπο αυτού του οικονομικού έτους, καθώς μπορεί να υπάρξει μια άλλη ανατροπή στην πανδημία», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Ryanair, Νιλ Σόραχαν. «Μας έχει εκπλήξει αρκετές φορές. Αλλά είμαστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες ευκαιρίες που υπάρχουν», είπε, προσθέτοντας ότι χρειάζεται «σημαντική προσαρμογή των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα για να ενθαρρυνθεί η ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών».

Η εταιρεία είναι αισιόδοξη ότι τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ακολουθήσουν εγκαίρως το βρετανικό παράδειγμα στην κατάργηση των τεστ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών πολύ πριν από το Πάσχα, που πέφτει τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τον Νιλ Σόραχαν, αναμένεται χαλάρωση των κανόνων επί των μετακινήσεων στη Γερμανία, στην Ιταλία και στην Αυστρία.

Η Ryanair σχεδιάζει να προχωρήσει με μια επιθετική επέκταση, καθώς αποκαθίσταται το σύστημα των ταξιδίων, προσφέροντας 720 νέα δρομολόγια και 15 νέες βάσεις. Ολα αυτά θα τα ανακοινώσει με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, αρχής γενομένης από 1ης Απριλίου.