Σακελλαρίδης: Καλλιεργείται κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας

Σακελλαρίδης: Καλλιεργείται κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας

«Σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα η ακροδεξιά ρητορεία Σαμαρά και η τηλεοπτική πραγματικότητα».

Για καλλιέργεια κλίματος γενικευμένης τρομοϋστερίας κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Όπως σημειώνει, «περιθωριακά γεγονότα» μεγεθύνονται.

Ειδικότερα, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Εδώ και μέρες καλλιεργείται ένα κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας, παρουσιάζοντας τη δημοκρατία σε «κατάσταση πολιορκίας», μεγεθύνοντας περιθωριακά γεγονότα.Τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα».

Και προσέθεσε: «Δεν αρκούν ούτε τα «πλάνα-κονσέρβα» από τα επεισόδια της Μ. Τρίτης, που προβάλλονταν καθόλη την πασχαλινή περίοδο, ούτε και οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης για να πείσουν τον κόσμο ότι περιθωριακές πράξεις βίας καθορίζουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Άλλωστε, στην ίδια χώρα ζούμε όλοι και όλες και γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερες εντάσεις που δεν έλαβαν παρόμοια δημοσιότητα.

Σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτους δικαίου και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία. Δεν πρόκειται, όμως, να υποκύψει στα ακροδεξιά κελεύσματα και στην ατζέντα του «φόβου» και της «ανασφάλειας» την οποία κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν».