Σάλος στη Γαλλία από τα λεφτά που ξοδεύει ο Ολάντ για… την κόμη του

Σάλος στη Γαλλία από τα λεφτά που ξοδεύει ο Ολάντ για… την κόμη του
French President Francois Hollande speaks during the annual television interview at the Elysee Palace following the Bastille Day military parade in Paris, France, July 14, 2015. REUTERS/Alain Jocard/Pool - RTX1K9Z9

Τα χτυπήματα στον Γάλλο πρόεδρο είναι διαρκή, και περιλαμβάνουν ακόμη και τα μαλλιά του.

Θυμός και οργή κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία με αφορμή την πληροφορία για το πόσα χρήματα ξοδεύει ο Φρανσουά Ολάντ για να φροντίζει την κόμη του.

Όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο/η επίσημος κομμωτής/τρια του Γάλλου προέδρου λαμβάνει 9.895 ευρώ το μήνα και είναι μαζί με τον Ολάντ σε όλα του τα ταξίδια. Αυτό σημαίνει ότι σε ετήσια βάση τα… μαλλιά του Ολάντ κοστίζουν στους Γάλλους φορολογούμενους 118.740 ευρώ.

Σε συνέντευξή του την Πέμπτη ο Φρανσουά Ολάντ παραδέχτηκε ότι η διαδικτυακή κίνηση που στο Twitter αποκαλείται #CoiffeurGate έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

«Μπορούν να μου προσάψουν ό,τι θέλουν, εκτός από αυτό», είπε ο Ολάντ συμπληρώνοντας ότι ήδη έχει μειώσει τις αποδοχές του κατά 30%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες κομμωτικής του προέδρου Ολάντ περιλαμβάνονται στα έξοδα του Ελιζέ (προεδρική κατοικία), συμπληρώνοντας ότι ήδη τα κόστη έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα κατά 20-30%.

Πάντως το Twitter έχει πάρει φωτιά, με τον Γάλλο πρόεδρο να παρουσιάζεται με διαφορετικά χτενίσματα ανάλογα με την περίσταση.