Σαμαράς: «Χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια»

Σαμαράς: «Χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια»

Το οικονομικό πρόγραμμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνέκρινε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ, ενώ υποσχέθηκε φορολογικές μειώσεις για τις επιχειρήσεις.

Σε σύγκριση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στην ομιλία του στο ΕΒΕΑ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κάλεσε τους επαγγελματίες να κάνουν σύγκριση των δύο προγραμμάτων, ενώ υποσχέθηκε φορολογικές ελαφρύνσεις για τους επιχειρηματίες.

Ο αρχηγός της ΝΔ έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης και δήλωσε ότι «σημειώθηκε κάμψη της ανεργίας, μειώθηκε το δημόσιο χρέος και τώρα βγαίνουμε από τα μνημόνια».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις εξελίξεις που οδήγησαν στις εκλογές και στις συνέπειες για την οικονομία: «Μία μειοψηφία έσυρε την χώρα στις εκλογές που η πλειοψηφία δεν ήθελε. Ήδη καταγράφονται δυσάρεστες επιπτώσεις, πτώση του τζίρου, μείωση των φορολογικών εσόδων, πτώση του χρηματιστηρίου, τάσεις φυγής των καταθέσεων που οδήγησαν τις τράπεζες στον ELA, αναστολή των σχεδίων παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες και παραλυτική αβεβαιότητα που έχει παγώσει τις επενδύσεις που προέβλεπαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Αυτά υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται τα εξής εξωφρενικά: επαναφορά του μισθολογικού κόστους του δημοσίου και επαναπροσλήψεις, υπόσχεται επανακρατικοποιήσεις, υπόσχεται εθνικοποίηση του κλάδου ενέργειας και έχει εξαγγείλει υπαγωγή του τραπεζικού συστήματος στον έλεγχο του δημοσίου. Προαναγγέλλει έντοκα γραμμάτια του δημοσίου από τις καταθέσεις. Επίσης φόρο τραπεζικών συναλλαγών, προφανώς δεν ξέρουν πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο επικεφαλής της ΝΔ για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους επαγγελματίες να κάνουν σύγκριση των δύο προγραμμάτων και ακολούθως δεσμεύτηκε «για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 25% στο 15%. Ως πρώτο βήμα θα υπάρχει μείωση από το 25% στο 22%. Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί σταδιακά ώστε να φθάσει από το 1,4% στο 1% του ΑΕΠ και θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μείωση θα αρχίσει μέσα στο 2015 κατά 7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα τον καταργήσει αλλά δεν ξέρει με τι θα τον αντικαταστήσει. Στο εισόδημα ο ανώτατος συντελεστής έχει μειωθεί από το 45% στο 42%. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα πάει τον ανώτατο συντελεστή στο 60%. Έχει κανείς αμφιβολία ότι πρόκειται για φοροκαταιγίδα; Εμείς θα το μειώσουμε σταδιακά από το 43% στο 33%».

Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε επίσης την κατάργηση της ποινικοποίησης των οφειλών στον ΟΑΕΕ. Παράλληλα εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και δεν θα επιτρέψει να γίνουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Όλα αυτά είπε μπορούν να γίνουν πραγματικότητα γιατί δημιουργήσαμε πρωτογενή πλεονάσματα και κλείσαμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, επειδή βγήκαμε στην ανάπτυξη.

«Όταν το κράτος δίνει κάτι που το έχει υπολογίσει ο πολίτης το παίρνει για πάντα, όταν κάποιος τάζει δίχως να τα δικαιολογεί τότε θα τα πάρει πίσω στο πολλαπλάσιο. Ο λαός το έζησε το λεφτά υπάρχουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δυνατότητες υπάρχουν γιατί εξαλείψαμε τα ελλείμματα και περάσαμε στην ανάπτυξη. Η κυβέρνηση παρά την εύθραυστη πλειοψηφία στην Βουλή έκανε μεγάλες τομές είπε ο πρωθυπουργός και έφερε σαν παράδειγμα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τον εκσυγχρονισμό των εφοριών, την ηλεκτρονική φορολόγηση, το χτύπημα της γραφειοκρατίας. Θύμισε την κατάργηση του καμποτάζ που αύξησαν τα έσοδα στον Τουρισμό. Μίλησε για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου με την οποία θα αποφασίζει η γενική συνέλευση των εργαζομένων για την κήρυξη απεργίας. Έγινε μείωση στο δημόσιο κατά 34% μέσα από αξιολόγηση που συνάντησε αντιστάσεις. Όλα αυτά έγιναν ή ξεκίνησαν να γίνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η χώρα να είναι πρώτη στις μεταρρυθμίσεις και να ανέβει δεκάδες θέσεις στην ανταγωνιστικότητα».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κερδίσει τις εκλογές και πρόσθεσε ότι την επόμενη τετραετία θα έχει την πιο μεταρρυθμιστική και αναγεννητική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος. Οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν σε συνθήκες ανάπτυξης και όχι στο δύσκολο περιβάλλον της κρίσης. Μεταρρυθμίσεις με μείωση φορολογίας και ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Μίλησε για το σχέδιο παραχώρησης των 14 αεροδρομίων έναντι 1,4 δισ. ευρώ για 40 χρόνια το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακυρώσει.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με τις προτάσεις του θα έλθει σε ρήξη με την ΕΕ, θα δημιουργηθεί κίνδυνος εξόδου από την ΕΕ και θα αναγκαστεί να υπογράψει νέα μνημόνια. «Χωρίς μνημόνια δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν μνημόνια», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «θα ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις και θα ζητήσει τελικά νέες θυσίες».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός έκανε έκκληση να μην πάει καμία ψήφος χαμένη: «Σε μία εβδομάδα έχουμε εκλογές, είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα, ανάμεσα στην οριστική απαλλαγή από την πολιτική αβεβαιότητα και στην ένταση της αβεβαιότητας, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και στην κατάργηση των μεταρρυθμίσεων, ανάμεσα σε μία πολιτική ανταγωνιστική και σε μία παρωχημένη πολιτική που σκορπά λεφτά το κράτος, ανάμεσα σε μία πολιτική που θα φέρει επενδύσεις και σε μία πολιτική που θα προσλάβει στο δημόσιο εκείνους που δεν μπορεί να πληρώσει. Ανάμεσα στο άλμα στο μέλλον ή την επιστροφή στο πιο αμαρτωλό παρελθόν, οι επιλογές είναι ξεκάθαρες και η τελευταία ψήφος μετράει. Κορμός των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που εγγυώνται την έξοδο από την κρίση είναι η ΝΔ που μπορεί να συνεργαστεί με άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Θα νικήσει η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, της αξιοσύνης, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας για τον ελληνικό λαό».

Αναλυτική ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΔ για το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΙΖΑ 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει φόρους σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές και επισημαίνει ότι «η πολιτική απάτη έχει και τα όριά της» και ταυτόχρονα υπενθυμίζει προτάσεις του κ. Τσίπρα για τον ασφαλιστικό στις 20/05/2013.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας είχε εξαγγείλει:

• Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων

• Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές

• Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων

• Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

Σύμφωνα με τη ΝΔ το πρόγραμμα αυτό του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι:

• Μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Επίσης, αυτός ο φόρος θα ενισχύσει τις συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την αύξηση της φοροδιαφυγής.

• Μέσω του φόρου σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα χαθούν αμέσως κεφάλαια από την Ελλάδα, και ρευστότητα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία

• Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι θα φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν. Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις.

«Ο κ. Τσίπρας, αντί να υπόσχεται “λίστα γάμου” στους Έλληνες, καλό είναι να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και επισυνάπτει τη σχετική αφίσα και την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο νέα τηλεοπτικά μηνύματα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία

Το πρώτο με τον τίτλο: «Το πως θα γραφτεί η Ιστορία είναι στο χέρι μας».

Το δεύτερο με τίτλο: «Γράφουμε την Ιστορία με το σωστό τρόπο». Ακολουθούν τα σχετικά links: