Σαμαράς κατά Τσίπρα: Έκλεισαν την Αμυγδαλέζα και τώρα τους υποχρεώνουν να ανοίξουν σαράντα

Σαμαράς κατά Τσίπρα: Έκλεισαν την Αμυγδαλέζα και τώρα τους υποχρεώνουν να ανοίξουν σαράντα

Σφοδρή κριτική του πρώην πρωθυπουργού στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε μεταναστευτικό – οικονομία.

Επίθεση στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, όσο και για το μεταναστευτικό, εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό αναφέρει: «Το άνοιγμα των συνόρων ήταν λάθος. Οι «απειλές» ότι θα στείλουν «τζιχαντιστές» στην Ευρώπη ήταν έγκλημα! Κατάργησαν την Αμυγδαλέζα ! Και τώρα τους υποχρεώνουν να ν ανοίξουν… σαράντα Αμυγδαλέζες».

Ο πρώην πρωθυπουργός διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα για θετική πορεία της οικονομίας «Πως είναι έτοιμη να απογειωθεί; Με τα capital controls; Με την διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους; Με την επιστροφή στα ελλείμματα και την ύφεση; Με την φυγή των επενδυτών; Με το αντικαπιταλιστικό παραλήρημα του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή; Με την εξαφάνιση των αγροτών, των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων; Έτσι θα απογειωθεί η χώρα; Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Δηλαδή σπρώχνουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες σε απολύσεις ή λουκέτα ή σε μαύρη εργασία. Έτσι θα απογειωθεί η οικονομία;» αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «κλειδί» για το μέλλον της χώρας είναι η εφαρμογή των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων μέσα από την οποία μπορεί να υπάρξει και διεύρυνση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων . «Εκεί μπορεί να γίνει η μεγάλη σύνθεση που έχει ανάγκη ο τόπος: στις μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού. Και να συμπέσουν άνθρωποι που προέρχονται από τον χώρο της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς, άνθρωποι που είναι αντίθετοι με τον κρατισμό, άνθρωποι που έχουν αηδιάσει από τον λαϊκισμό και προχωράνε μπροστά».