Σαμαράς: «Ο ελληνικός λαός πέρασε τα δύσκολα με υπερηφάνεια»

Σαμαράς: «Ο ελληνικός λαός πέρασε τα δύσκολα με υπερηφάνεια»

«Οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι βρήκαν απέναντί τους όλους τους Έλληνες».

Μήνυμα αισιοδοξίας για μια νέα εποχή για τη χώρα έστειλε από τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και παρευρέθη στον εκκλησιασμό στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου.

Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα που αποτελούσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της.
Μάλιστα έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο: «Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ηττάται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη.»

Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναφορά στα τελευταία γεγονότα και τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής λέγοντας: «σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Έλληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα».

Ο κ. Σαμαράς, έκλεισε τις επισημάνσεις του απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μια νέα εποχή ευημερίας ξεκινά για την χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μr. JP Morgan θα ξανασυναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά

«Επενδύστε στην Ελλάδα»
Έκκληση στους επιχειρηματίες της Ομογένειας να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση που ακολούθησε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη.

«Η χώρα έχει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση από δύο κόμματα που συμφωνούν με την ευρωπαϊκή προοπτική της, σας καλώ να έρθετε μόνοι σας και να δείτε ότι η κατάσταση έχει αλλάξει», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή ευνοεί την χώρα μας κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στον τουρισμό που φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

«Η Ελλάδα εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας, είναι απαραίτητο για να επιζήσουμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο», είπε ο πρωθυπουργός και έδωσε έμφαση στο ότι αλλάζει στην Ελλάδα η κουλτούρα στην αντιμετώπιση της επιχειρηματικότητας, που δεν έχει σχέση με την επιφυλακτικότητα που υπήρχε παλαιότερα.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει συγκεκριμένες κινήσεις όπως ο επενδυτικός νόμος αλλά και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας που από τη μία προσφέρουν κίνητρα και από την άλλη αίρουν πολλά εμπόδια και αγκυλώσεις που υπήρχαν στο παρελθόν. Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι το γραφείο του είναι ανοικτό και δέχεται εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο όπως έγινε πρόσφατα με τον επικεφαλής της ΙΒΜ στο πλαίσιο της υποβοήθησης της καινοτομίας.