Σαμαράς: «Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει»

Σαμαράς: «Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει»

Μήνυμα από τις Βρυξέλλες του πρωθυπουργού για την ενδοκυβερνητική κρίση με το γάλα.

Μία ιδιαίτερα θετική εικόνα σχημάτισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα.

Από το καυτό ζήτημα της Ουκρανίας, το οποίο συνέδεσε με το γενικότερο θέμα της ενέργειας και λέγοντας πως η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας της. «Η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει τις δικές της ενεργειακές πηγές», σημείωσε.

Υποστήριξε ακόμη πως ήταν μεγάλη επιτυχία για την ελληνική προεδρία, η συμφωνία για τον SRM, ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα είπε σχετικά:

«Δεχθήκαμε συγχαρητήρια για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και των δημοσιονομικών στόχων». Συνέχισε τονίζοντας πως η Ελλάδα θα επωφεληθεί από τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τις βιομηχανίες και πως η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει τους κλάδους της καινοτομίας και της έρευνας με παράλληλη στήριξη των ενεργειακών πηγών της ανατολικής Μεσογείου.

«Για το θέμα της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας, βγήκε απόφαση που υπογραμμίζει ότι οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Τα μέτρα που θα ληφθούν θα βοηθήσουν την Ελλάδα να πάει μπροστά, μείωση ενεργειακού κόστους και φορολογίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Για το κλίμα είπε πως η μετάβαση της Ευρώπης σε μια εποχή καθαρής τεχνολογίας πρέπει να γίνει χωρίς να αγνοείται η επίπτωση στο κόστος, ενώ υπογράμμισε πως το διήμερο της Συνόδου Κορυφής βελτίωσε την εικόνα της Ελλάδας.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου, όπως αυτή για την τραπεζική ενοποίηση, για την οποία είπε:
«Ήταν το πιο δύσκολο θέμα για την τραπεζική ενοποίηση..με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ανοίγει ο δρόμος για σταθεροποίηση ευρωζώνης και την ενίσχυση της ρευστότητας. Τα στρες τεστ έχουν ήδη γίνει, η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.., το βήμα αυτό που έγινε προσλαμβάνει και μελλοντικές κρίσεις αξιοπιστίας καθώς προλαμβάνει γεγονότα και κρίσεις όπως αυτές… Ανοίγει ο δρόμος για εξασφάλιση καταθέσεων σε ευρωζώνη, για τη διασφάλιση ρευστότητας στην ευρωζώνη και για το έγκαιρο έλεγχο των στρεβλώσεων πριν αυτές δημιουργήσουν προβλήματα. Μεγάλο βήμα ασφάλειας , ενότητας στο χώρο του ευρώ..γίνονται βήματα και προς την κατεύθυνση της διαφάνειας».

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr