Σαμαράς: Προειδοποίησα ότι θα γεμίζαμε παράνομους μετανάστες

Σαμαράς: Προειδοποίησα ότι θα γεμίζαμε παράνομους μετανάστες

Παρών, δικαιωμένος από τις εξελίξεις και δίπλα στο Μητσοτάκη δήλωσε από την Καλαμάτα ο πρώην πρωθυπουργός.

Βίκυ Σαμαρά

Με μία ομιλία με έντονα στοιχεία αυτοδικαίωσης και εκτενείς αναφορές στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, ο Σαμαράς από την Καλαμάτα δήλωσε παρών στην πολιτική σκηνή και δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας σαφώς ότι αν και πρώην επιθυμεί να καθορίζει το σημερινό πολιτικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η γραμμή λοιπόν που έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός αφορούσε σε μία επιθετική αντιπολίτευση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στη δικαίωση της δικής του κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο, υψηλούς τόνους στο προσφυγικό με σκληρή δεξιά ρητορική όσον αφορά στην αντιμετώπιση των μεταναστών.

‘Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο μίας οικουμενικής, είδε όμως άλλες πολιτικές δυνάμεις ώριμες για συνεργασία χωρίς να τις κατονομάζει, ενώ αναφέρθηκε εμμέσως στον πόλεμο Μαξίμου- ΔΟΛ και ευθέως στους κατηγορούμενους για εκβιασμούς, τους οποίους χρέωσε πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο ενδιαφέρον πολιτικά όμως είναι η απόλυτη ταύτιση Σαμαρά- Μητσοτάκη, με τον πρώτο να δηλώνει σίγουρος ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έχει αντιστρέψει το κλίμα.

“Έρχονται γιατί δεν υπάρχει πια αποτροπή”
Ο κ.Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας τι είχε δηλώσει το βράδυ της 25ης Ιανουαριου 2015 μετά την εκλογική του ήττα και δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Και έκλεισαν τις τράπεζες… Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα βάλουν capital controls. Και έβαλαν capital controls – πιστωτικούς ελέγχους – που δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν… Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται…Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot!”

Υποστήριξε ότι ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα “που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν… Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως «δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες», πως όλοι «πρόσφυγες» είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει… Ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων, απ’ όπου τελικά ζητούσαν μόνοι τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.”.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι: “Πρόσφυγες, μαζί με παράνομους μετανάστες προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παγιδεύονται εδώ. Κυρίως τώρα, που κλείνουν τα σύνορα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Και ασφαλώς έρχονται σήμερα γιατί δεν υπάρχει πια αποτροπή!”.

Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε πιο ανθρωπιστικό να γίνεται διαχωρισμός προσφύγων- μεταναστών, γιατί οι πρόσφυγες θα γίνονται θύματα βίας από κάποιους «λαθραίους».

Ο πρώην πρωθυπουργός επιχείρησε να αντικρούσει το επιχείρημα του Μαξίμου ότι ο λαός το Σεπτέμβριο επέλεξε ξανά ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας την πολιτική που θα εφαρμόσει, λέγοντας ότι ο κ.Τσίπρας υποσχόταν ότι δε θα αγγίξει τις συντάξεις και σήμερα τις μειώνει, ενώ τριπλασιάζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών.

“Κι ύστερα, πού ακούστηκε πως οι εκλογές είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ», όπου ξεπλένονται όλα τα λάθη; Όταν κερδίζεις τις εκλογές με ψεύτικες υποσχέσεις, κι ύστερα έρχεσαι και κάνεις ακριβώς τα αντίθετα, αυτό θα σε κυνηγά για πάντα”, σχολίασε ο κ.Σαμαράς.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση ως κοινούς συκοφάντες, λέγοντας ότι προσπαθούν να χρεώσουν στον ίδιο και στη ΝΔ το κύκλωμα εκβιαστών (υπόθεση Μαυρίκου), που υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα στήριζε το ΣΥΡΙΖΑ. Απέκλεισε συνεπώς κάθε πιθανότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν μπορεί κανείς να συνεργαστεί με συκοφάντες.

Επανέλαβε πολλές φορές ότι επί των ημερών της δικής του κυβέρνησης η Ελλάδα άρχιζε να ανεβαίνει ενώ τώρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, παραδεχόμενος ωστόσο ότι είχαν γίνει ασφαλώς και λάθη.

Αναφέρθηκε ειδικά και στα όσα έκανε η δική του κυβέρνηση για τους αγρότες με κυριότερο την
εφαρμογή βιβλίων εισόδων – εξόδων. Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια τους και τους εξαπατά με την πρόταση που έκανε ο πρωθυπουργός για αφορολόγητο.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή», αλλά επιχειρεί να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ.

“Από το ουάου στο νιάου”

“Αν δεν ήταν όλα αυτά τόσο σοβαρά, θα μπορούσα να μιλήσω για κυβερνητική φαρσοκωμωδία. Ή και για τσίρκο ακόμα… Γιατί όταν πάς από το «Ουάου» του κ. Βαρουφάκη, στο «νιάου», της… γάτας των Ιμαλαϊων, τότε, προφανώς, έχεις, ως κυβέρνηση, απόλυτα αυτό-διασυρθεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην πρωθυπουργός επικαλέστηκε μάλιστα τη δήλωση του Βασίλη Λεβέντη ότι όποιος ταυτιστεί με το ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφεται, για να σχολιάσει: “Σκεφτείτε πόσο έχουν απομονωθεί!”

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πάντως βέβαιος ότι “δε θα αργήσει να ξημερώσει” και ότι “μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι”, καθώς “Η ΝΔ είναι εγγύηση γι’ αυτό. Και άλλες δυνάμεις είναι σήμερα πιο ώριμες απ’ ό,τι ήταν λίγους μήνες πριν” χωρίς να διευκρινίζει ποιες εννοεί και τονίζοντας: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει. Κι είμαστε όλοι δίπλα του”.

Πηγή: news247.gr