Η Samsung θέλει την BlackBerry για τις πατέντες

Η Samsung θέλει την BlackBerry για τις πατέντες

Και οι δύο εταιρείες αρνούνται ότι υπάρχει πρόταση εξαγοράς της BlackBerry από τη Samsung, όμως τα πράγματα φαίνεται ότι είναι αλλιώς. Και ο λόγος; Οι πατέντες.

της Χέδερ Κλάνσι

Τόσο η Samsung όσο και η BlackBerry αρνήθηκαν τις φήμες που ανέκυψαν την Τετάρτη, σύμφωνα με τις οποίες οι δυο τους έχουν εμπλακεί σε συζητήσεις για την εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη.

Γιατί άραγε η μεγαλύτερη εταιρεία έξυπνων τηλεφώνων στον κόσμο να πληρώσει 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια για μια καναδική εταιρεία τεχνολογίας της οποίας οι μέρες δόξας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί; Η απάντηση: το πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο πνευματικής ιδιοκτησίας που αυτή διαθέτει – ιδιαίτερα όλες οι καινοτομίες στο πεδίο της ασφάλειας.

Το Reuters αποκάλυψε ότι μια πιθανή συμφωνία μπορεί να είναι προ των πυλών. Η Samsung, στην πραγματικότητα, είχε ξαναπροσπαθήσει να «χτυπήσει» την BlackBerry το 2012, χωρίς επιτυχία.

«Η BlackBerry δεν έχει εμπλακεί σε συζητήσεις με τη Samsung αναφορικά με την οποιαδήποτε προσφορά αγοράς της BlackBerry» δήλωσε γραπτά η εταιρεία την Τετάρτη το απόγευμα. «Η πολιτική της BlackBerry είναι να μην σχολιάζει φήμες και, άρα, δεν σκοπεύει να σχολιάσει κάτι περαιτέρω».

Το σχόλιο της Samsung ήταν ακόμα πιο σύντομο: «Οι αναφορές μέσων ενημέρωσης σε μια πιθανή εξαγορά είναι αβάσιμες».

Στο επίκεντρο βρίσκεται το πλούσιο χαρτοφυλάκιο πνευματικής κληρονομιάς της BlackBerry – 44.000 πατέντες, και αυξάνονται!. Τον περασμένο Οκτώβρη, για παράδειγμα, η εταιρεία κέρδισε άλλες 27 πατέντες που καλύπτουν κάθε τεχνολογική πτυχή που μπορείτε να φανταστείτε, από οθόνες αφής μέχρι χαρακτηριστικά ασφαλείας για εφαρμογές φορετής τεχνολογίας.

Η ασφάλεια συνεχίζει να είναι το δυνατό σημείο της BlackBerry. Αν δεν με πιστεύετε, απλά ρωτήστε το τμήμα παραγωγής ταινιών της Sony, που στράφηκε στα ξεπερασμένα BlackBerry για να ξαναρχίσει την επικοινωνία μεταξύ των μελών της ύστερα από την παραβίαση ασφαλείας που παρουσιάστηκε στην εταιρεία.

Αν και φαινόταν ότι οι πόλεμοι των πατεντών στην κινητή τηλεφωνία όδευαν προς το τέλος τους, η νέα χρονιά ξεκίνησε με μια «αψιμαχία» ανάμεσα στην Apple και την Ericsson σχετικά με πατέντες ασύρματης επικοινωνίας.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με την όποια συμφωνία BlackBerry-Samsung, η εξέλιξη καθιστά εμφανές ότι το επόμενο βήμα καινοτομίας στην κινητή τηλεφωνία θα αφορά τις μεθόδους ελέγχου πρόσβασης της συσκευής και τον περιορισμό των εταιρικών κενών ασφαλείας.