H Samsung διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της Blackberry

H Samsung διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της Blackberry
Photo:

Δημοσίευμα του Reuters έκανε λόγο για πρόταση 7,5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας.

Η εταιρεία Samsung Electronics Co Ltd, της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει κανένα σχέδιο εξαγοράς της καναδικής Blackberry Ltd, διαψεύδοντας αναφορές του πρακτορείου Reuters για προσέγγιση των δυο εταιρειών με σκοπό την εξαγορά της καναδικής εταιρείας.

«Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης για την εξαγορά είναι αβάσιμες» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Samsung.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται μια πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα, η Samsung πρόσφατα προσφέρθηκε να εξαγοράσει την Blackberry έναντι ποσού 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο της αναζήτησης των πολύτιμων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που διαθέτει η Blackberry.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε αξίας μετοχής από $13.35 έως $15.49, κατά 38-60% δηλαδή αυξημένο από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της BlackBerry.

Η Samsung, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, επιζητεί την εξαγορά της Blackberry, καθώς μάχεται να υπερκεράσει την Apple στην εξασφάλιση μεγαλύτερου μεριδίου στην αγορά των smartphones και των ηλεκτρονικών νέας γενιάς.

Και η Blackberry σε σχετική της ανακοίνωση τόνισε ότι δεν έχει εμπλακεί σε συζητήσεις με τη Samsung σε σχέση με οποιαδήποτε προσφορά εξαγοράς της.

Στελέχη των δύο εταιρειών πάντως φέρεται να συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με συμβούλους προκειμένου να συζητήσουν μια πιθανή εξαγορά, μια πληροφορία η οποία ήταν αρκετή για να σημειώσει αύξηση 30% η τιμή της μετοχής της BlackBerry.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν τον περασμένο Νοέμβριο μια σημαντική στρατηγική συμφωνία, με την οποία το BES12 (BlackBerry Enterprise Server 12), θα ενσωματωθεί στο λογισμικό ασφαλείας της Samsung, το Knox, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στα μοντέλα Galaxy.