Η Σαράντης «βγαίνει» στην αγορά της Πορτογαλίας

Η Σαράντης «βγαίνει» στην αγορά της Πορτογαλίας
Photo:

Σύσταση της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας στην Λισαβόνα. 

Ο όμιλος Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ ανακοίνωσε τη σύσταση της κατά 100% θυγατρικής εταιρείας στην Πορτογαλία, με την επωνυμία Sarantis Portugal, η οποία εδρεύει στη Λισαβόνα. Μέσω της δημιουργίας θυγατρικής, θα γίνει αφενός μεν ενδυνάμωση της διανομής των καλλυντικών αφετέρου δε επέκταση στην αγορά των προϊόντων οικιακής χρήσης, μέσω των προϊόντων FINO.

Η έναρξη λειτουργίας της θυγατρικής εταιρείας, η οποία αναλαμβάνει την τιμολόγηση των προϊόντων απευθείας προς την πορτογαλική αγορά, πραγματοποιήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2014.

Διαβάστε επίσης: Ο όμιλος Σαράντης απαντάει στην κρίση με εξωστρέφεια

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας θα απελευθερώσει τα αναγκαία κεφάλαια κίνησης, που απαιτούνται για την επέκταση στην πορτογαλική αγορά, με συνέπεια την εκτίναξη του κύκλου εργασιών, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι περίπου 800.000 ευρώ, στα 4.000.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει ήδη παρουσία στην αγορά της Πορτογαλίας, από το 2009, μέσω εξαγωγών προς υπό-διανομέα, που διανέμει τα καλλυντικά και αρωματικά προϊόντα ευρείας διανομής BU, C-THRU, STR8 και BIOTEN.