Σαρκοζί: Μην υποκύψετε στον Αλέξη Τσίπρα

Σαρκοζί: Μην υποκύψετε στον Αλέξη Τσίπρα
France's President Nicolas Sarkozy delivers a speech after the weekly cabinet meeting at the Elysee Palace in Paris March 24, 2010. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: POLITICS)

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε από την Ευρώπη να μην κάνει καμία υποχώρηση στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ζήτησε σήμερα να μην υπάρξει υποχώρηση έναντι της ελληνικής κυβέρνησης και έκανε λόγο για «ανευθυνότητα» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Αν η Ευρώπη, το ευρώ δώσει την εντύπωση ότι υποχωρεί, τότε θα παρασύρει την αξιοπιστία ολόκληρου του ευρωπαϊκού συστήματος», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μαδρίτη κατόπιν προσκλήσεως του συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

«Με την ανευθυνότητα του πρωθυπουργού της, η Ελλάδα ανέστειλε η ίδια τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη», υποστήριξε ο Νικολά Σαρκοζί. «Οποίος κυνισμός, οποία δημαγωγία, οποία ανευθυνότητα», πρόσθεσε αναφερόμενος στην προκήρυξη δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του νέου κόμματος «Οι Ρεπουμπλικάνοι», «το ζήτημα δεν είναι πλέον πώς να σωθεί η Ελλάδα, αλλά πώς να σωθεί η ευρωζώνη».