Σαρλ Μισέλ σε Ερντογάν: Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου

Σαρλ Μισέλ σε Ερντογάν: Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου
epa08551225 Greece's Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L) and European Council President Charles Michel (R) chat at the start of an EU summit at the European Council building in Brussels, Belgium, 17 July 2020. European Union nations leaders meet face-to-face for the first time since February to discuss plans responding to coronavirus crisis and new long-term EU budget at the special European Council on 17 and 18 July. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Σάρατζ της Λιβύης και της Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΕ και μεταδίδει η ΕΡΤ.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαρλ Μισέλ καταδίκασε τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης Σάρατζ της Λιβύης και της Τουρκίας και κάλεσε για αποκλιμάκωση της έντασης και αποφυγή των προκλήσεων.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μισέλ, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, επεσήμανε ότι «η ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε ότι «τα ζητήματα λύνονται μέσω του διαλόγου».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξάλλου και εκείνος τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μισέλ.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.