Σαρώνει η διατροφική πείνα στις ΗΠΑ – Ξεπέρασε τα 33 δισ. δολάρια

Σαρώνει η διατροφική πείνα στις ΗΠΑ – Ξεπέρασε τα 33 δισ. δολάρια
Photo: AFP
Δεκαεπτά εκατομμύρια νοικοκυριά αγωνίστηκαν να αποκτήσουν επαρκή τρόφιμα το 2022, έναντι 13,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών το 2021.

Οι πεινασμένοι άνθρωποι στις ΗΠΑ βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα έλλειμμα 33,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κονδύλια για τις βασικές ανάγκες διατροφής το 2022, αλλά σχεδόν οι μισοί από αυτούς δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για βοήθεια, σύμφωνα με έκθεση της ΜΚΟ Feeding America.

Το έλλειμμα είναι το υψηλότερο των τελευταίων 20 ετών, όταν προσαρμόζεται στον πληθωρισμό και οφείλεται εν μέρει στις υψηλότερες τιμές των τροφίμων, αναφέρει η έκθεση, η οποία ανέλυσε τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το Γραφείο Απογραφής και το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας της χώρας.

Η πείνα αυξήθηκε το 2022 στις ΗΠΑ εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων και καθώς η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 σημείωσε ύφεση μεταξύ των Αμερικανών με χαμηλό εισόδημα.

Δεκαεπτά εκατομμύρια νοικοκυριά αγωνίστηκαν να αποκτήσουν επαρκή τρόφιμα το 2022, έναντι 13,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών το 2021, ανέφερε το USDA πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ομοσπονδιακή οικονομική στήριξη και τα διευρυμένα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας κράτησαν σταθερά τα ποσοστά πείνας, αλλά το τέλος αυτών των προγραμμάτων συνέβαλε στην αύξηση της πείνας.

Υπάρχουν άνθρωποι με επισιτιστική ανασφάλεια σε κάθε κομητεία και πολιτεία των ΗΠΑ και περίπου το 90% των κομητειών με υψηλή επισιτιστική ανασφάλεια είναι αγροτικές, σύμφωνα με την έκθεση της Feeding America.

Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους με επισιτιστική ανασφάλεια μπορεί να μην πληρούν τις προϋποθέσεις για το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Διατροφικής Βοήθειας, το μεγαλύτερο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας της χώρας, επειδή τα εισοδήματά τους είναι πολύ υψηλά, αναφέρει η έκθεση.

«Οι αυξημένες τιμές των τροφίμων και η δύσκολη επιλογή μεταξύ άλλων δαπανών του νοικοκυριού, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, η φροντίδα των παιδιών ή οι ιατρικοί λογαριασμοί, επιδεινώνουν την πείνα στην Αμερική» υποστήειξς η Λίντα Νάγκετ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Feeding America.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com