Σε 26 περιοχές της Ελλάδας “έφθασε” το 5G δίκτυο της Vodafone

Σε 26 περιοχές της Ελλάδας “έφθασε” το 5G δίκτυο της Vodafone
epa07691809 5G branding is displayed at a press conference in London, Britain, 03 July 2019. Vodaphone launched their 5G service in the UK. EPA/NEIL HALL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα το Vodafone Giga Network 5G με στόχο να επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη μεγαλύτερη από 40% έως το τέλος του Μαρτίου του 2022, προσφέροντας νέες, απεριόριστες δυνατότητες σε πολίτες και επιχειρήσεις μέσα από τεχνολογίες αιχμής. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας (Vodafone) ήδη το 5G δίκτυο της Vodafone έχει ενεργοποιηθεί σε 26 περιοχές της χώρας, που περιλαμβάνουν τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της Ελλάδας, καθώς και τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Το Vodafone Giga Network 5G ήδη καλύπτει με σημαντική πυκνότητα το κέντρο της Αθήνας, καθώς και τις περισσότερες περιοχές τόσο του Δήμου Αθηναίων όσο και της ευρύτερης ζώνης του Πειραιά. Παράλληλα, το 5G δίκτυο της Vodafone επεκτείνεται συνεχώς σε όλα τα προάστια της Αθήνας, ενώ επιπλέον επιταχύνεται η κατασκευή του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήδη το κέντρο της πόλης διαθέτει σημαντική κάλυψη.

Η Διεύθυνση Τεχνολογίας της Vodafone εργάζεται εντατικά ώστε το Vodafone Giga Network 5G να επιτύχει σημαντική κάλυψη στα περισσότερα αστικά κέντρα και τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η ανάπτυξη του 5G συνεχίζεται σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Σέρρες, Τρίκαλα, Λαμία, Χαλκίδα, Καβάλα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ορχομενό και Γρεβενά, ενώ θα ακολουθήσουν την ερχόμενη περίοδο και άλλα αστικά κέντρα της χώρας. Επιπλέον, η Vodafone εξαπλώνει το 5G δίκτυο σε τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος και η Αντίπαρος, η Νάξος, η Ρόδος, η Χάλκη και η Χαλκιδική.

«Η κατασκευή του 5G δικτύου της Vodafone υλοποιείται στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας ύψους 600 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα το 2025, που βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχει ως στόχο να προσφέρει στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας τις πλέον σύγχρονες ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες, με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης ψηφιακής κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες για όλους, χωρίς αποκλεισμούς στην Ελλάδα. Κι έρχεται σε συνέχεια της επένδυσης 130 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 5G φάσματος που έγινε τον Δεκέμβριο του 2020» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Vodafone.”

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ