Σε διαθεσιμότητα ο αστυνόμος των ΜΑΤ που χτύπησε την καθαρίστρια του ΥΠΟΙΚ

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνόμος των ΜΑΤ που χτύπησε την καθαρίστρια του ΥΠΟΙΚ

«Δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε διαθεσιμότητα, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, τέθηκε σήμερα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια στα προχθεσινά επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

«Δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας. «Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών».

Για τον αστυνομικό, που εντοπίστηκε έπειτα από την έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπάει την καθαρίστρια, έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.

«Γίνεται έρευνα και θα πάρουμε τα αποτελέσματα. Έχουμε περιστατικά, αλλά σε σχέση με τον όγκο των διαδηλώσεων και της κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας. Θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο λάθος και πολύ μεγάλη δυσφήμηση για την πατρίδα μας 1-2 καταδικαστέα και μαύρα περιστατικά να στέλνουν έξω το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι μία χώρα όπου υπάρχει καταστολή και βία», δήλωσε νωρίτερα στο ραδιοσταθμό Real η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Βίντεο: Συγκρούσεις και τραυματισμοί έξω από το υπουργείο Οικονομικών