Σε δικαστικούς μπελάδες το Spotify

Σε δικαστικούς μπελάδες το Spotify
Photo:

Μουσικοί και κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων κινήθηκαν νομικά ενάντια στη δημοφιλή μουσική πλατφόρμα διεκδικώντας αποζημιώσεις 150 εκατ. δολαρίων.

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής David Lowery κατέθεσε τη Δευτέρα μήνυση ενάντια στο Spotify με την κατηγορία πως αναπαράγει και διανέμει «εν γνώσει του και πρόθυμα» παράνομα πνευματικά δικαιώματα.

Η παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορούσε να σημαίνει πρόστιμα μεταξύ 750 και 150.000 δολαρίων για κάθε παράβαση. Αυτό θα μπορούσε με τη σειρά του να σημαίνει μεγάλα έξοδα για το Spotify.

Η καταγγελία, που κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κεντρικής Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, ισχυρίζεται πως το Spotify έχει προχωρήσει στη διανομή τραγουδιών, χωρίς να πληρώσει γι αυτά.

Το Spotify ανακοίνωσε με δήλωσή του την Τρίτη πως σχεδιάζει να καταβάλει «και την τελευταία δεκάρα» που χρωστάει σε καλλιτέχνες και εταιρείες, αλλά «δυστυχώς, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την επιβεβαίωση των κατάλληλων δικαιούχων συχνά απουσιάζουν ή είναι λάθος ή ελλιπή».