Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ – Ποιος θα είναι ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
(Ξένη Δημοσίευση) Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μιλά στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, της πολυεθνικής άσκησης μεσαίας κλίμακας "Ηνίοχος 21" στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, Τρίτη 20 Απριλίου 2021.Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, έφτασε στην Ανδραβίδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το «παρών» στην άσκηση δίνουν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, πρέσβεις, ακόλουθοι Άμυνας αλλά και επικεφαλής στρατιωτικών επιτελείων από τις χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση. Η διεθνής αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2021» πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από τη Γαλλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Ισραήλ, τον Καναδά, την Κύπρο, την Αυστρία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία. Στη φετινή άσκηση, εκτός από τα μέσα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, θα λάβουν μέρος γαλλικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, αμερικανικά F-16, MQ-9 και KC-135, αεροσκάφη F-16 από τα Ηνωμένα Αραβι Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι αλλαγές που επίκεινται.  

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτό προεδρεύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγο μετά τις από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, το κατώφλι του Μαξίμου πέρασε ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως όλα δείχνουν, ο μέχρι σήμερα αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, θα αντικατασταθεί, γεγονός που αναμένεται να ανακοινωθεί στο ΚΥΣΕΑ.

Οι πιθανότεροι διάδοχοι του Φλώρου

Πιθανότερος αντικαταστάτης είναι ο Αντιστράτηγος Δημήτρης Χούπης. Ιδίως, αν πρόκειται να τηρηθούν οι παραδόσεις που θέλουν τον Α/ΓΕΕΘΑ να προέρχεται δύο φορές από τον Στρατό Ξηράς και μία από τα άλλα όπλα.

Άλλα ονόματα που έχουν “πέσει” στο τραπέζι είναι αυτά του Αντιναύαρχου Φραγκίσκου Λελούδα, του επίσης Αντιναύαρχου Δημήτρη Κατάρα αλλά και του Αντιπτέραρχου Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: News247.gr