Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας – Σημειώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας – Σημειώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες
Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γ. Μαρινο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε τη νύχτα στην Εύβοια σε δασική περιοχή στην θέση Αργιλίτσα του δήμου Διρφύων Μεσσαπείων, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην Εύβοια, η οποία όπως έγινε γνωστό καίει συμπαγές πευκοδάσος Natura, που είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Πριν από λίγη ώρα με εισήγηση της πυροσβεστικής ζητήθηκε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι των χωριών Σταυρός και Κοντοδεσπότι και να είναι σε ετοιμότητα για να γίνει προληπτική απομάκρυνση αν κριθεί αναγκαίο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα εκεί, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι. Το ίδιο έγινε και το πρωί με τον οικισμό Μακρυμάλλη, όπου οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία, αλλά δεν έγινε εκκένωση, καθώς δεν απειλήθηκε τελικά. Απομακρύνθηκαν προληπτικά μόνο τρεις μοναχοί από το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος, το οποίο επίσης δεν έπαθε τίποτα από τη φωτιά. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες, εννέα οχήματα, καθώς και πεζόπορο τμήμα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν τρία αεροσκάφη “Πεζετέλ” και ένα ελικόπτερο.

Από χθες, στις 19:00, έως απόψε την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 55 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Συνολικά επιχείρησαν 672 πυροσβέστες, 260 οχήματα, 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.